Blog

Overzicht van blog artikelen over website ontwikkeling, SEO en internet marketing.

Google Analytics account delen

Heb je een Google Analytics account en wil je dat delen met iemand anders, bijvoorbeeld je webbouwer of SEO-specialist, hier lees je hoe je dat makkelijk kunt doen.

Lees meer

Password manager

Je kan niet zonder!

Jarenlang hield ik in een grote map bij welke inloggegevens ik gebruikte bij welke site. Want overal een nieuw wachtwoord gebruiken, dat leek me wel slim.

Lees meer

Facebook Debug Tool

De Facebook debug tool is een handige tool om je webpagina te testen of er volgens Facebook fouten op staan zodat Facebook de pagina niet goed kan delen. Het gaat dan om bijv. een verkeerde afbeelding, een verouderde titel, etc.

Lees meer

TweetMe

Met TweetMe maak je eenvoudig twitterbare-berichten die je op je site plaatst, zodat bezoekers deze makkelijk kunnen delen via Twitter.

Lees meer

de AVG en je website - 10 praktische tips!

Je zult er vast al het een en ander over gehoord en gelezen hebben; de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), oftewel de nieuwe privacywet die 25 mei 2018 van kracht wordt.
Heb je een eigen bedrijf, dan moet je hier zeker mee aan de gang. En heb je een website, dan is dit zelfs verplichte kost en moet je de wetgeving naleven. De boetes zijn niet mals en kunnen behoorlijk oplopen. Zorg ervoor dat je website ‘AVG compliant is’!
In dit artikel geef ik wat tips over wat je met je website moet doen als het gaat over de AVG.

Lees meer

Europese Privacyverordening

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
De AVG wordt in Europa aangeduid met General Data Protection Regulation (GDPR).

Lees meer

5 redenen om HTTPS te gebruiken

Onlangs kwam Google met de melding om websites die met een SSL-certificaat beveilgd zijn, te belonen in de zoekresultaten.
Maar wat is HTTPS / SSL nu eigenlijk en waarom zou je het (nog meer) gebruiken?

Lees meer

call-to-action buttons

Wat doe je nu om meer conversie op je site te krijgen? Gebruik call-to-action buttons!
Call-to-action buttons zijn er in verschillende soorten en smaken en uiteraard verschillende kleuren.
Welke kleur werkt het best? En wat valt er te zeggen over de vorm?

Lees meer

Landing pages

Landings pagina´s zijn  webpagina´s die onderdeel uitmaken van je website, maar soms apart staan van de rest van de site. Ze worden gebruikt om een webbezoeker direct op te laten ´landen´, nadat hij op een link heeft geklikt. Bijv. een link vanuit een e-mail of vanuit een social media site (Twitter bericht, Linkedin pagina,..)

Waar moet je op letten, hoe pak je het aan en wat zijn de valkuilen?

Lees meer

Joomla versie overzicht

joomlaOnlangs zag ik op Joomlacommunity een mooi overzicht van de recente versies van Joomla. Doordat er in 2011 is gekozen voor een andere nummering van de versies die elkaar opvolgen, geeft onderstaand overzicht een veel duidelijker beeld.

Lees meer

Joomla 1.0 verouderd?

 Een korte zoektocht via Google.nl geeft aan dat er nog steeds veel Joomla 1.0 sites in gebruik zijn. Van sportvereniging tot hondenuitlaatservice. Maar ook van internationaal opererende bedrijven en website-portals! En dat verbaast me.

Lees meer

Google update Caffeine

In juni 2010 introduceerde Google een nieuwe update van het zoekalgoritme; deze kreeg de naam Google Caffeine. Een groot deel van de datacenters van Google maakt nu gebruik van deze update. De resultaten van zoekopdrachten zijn nu meer relevant. Tevens wil Google met deze update de spam sites uit de index verwijderen.

Lees meer

Hoe krijg ik klanten via mijn website?

Als startend ondernemer weet je dat je een website nodig hebt. Gelukkig heeft je buurvrouw een handig neefje die wel iets van PC's weet. En voor slechts één krat bier laat je hem jouw website bouwen....

Lees meer

POWR-up je website

krijg meer klanten uit je website

Met POWR krijg je website-plugins die je helpen om je online business te laten groeien.
Formulieren, popups, countdown timers, sliders, mediagalerijen, e-commerce, social media feeds / pictogrammen en nog veel meer.

Lees meer

Verbeter je metatag description

Wil je invloed hebben op hoe Google jouw webpagina’s in de zoekresultaten weergeeft? Dan is het toevoegen van de ‘metatag description’ voor elke webpagina belangrijk. Het is één van de belangrijkste tags van alle metatags en hoort bij een goede marketing strategie.

Lees meer

Open Graph

Open Graph

Voor de juiste weergave op social media

Metatags en title tags van een website zijn vaak wel bekend en een belangrijk SEO ingrediënt. Maar hoe zit dat met social media? Hoe zorg je ervoor dat je ook dáár de juiste titel, omschrijving en foto krijgt als je zelf een bericht deelt of als een bezoeker op de knop ‘deel op Facebook’ klikt? Krijg je dan ook de tekst die je wenst, met de bijbehorende foto? Lees alles over 'Open Graph'.

Lees meer

SEO check in je Joomla website

SEO ondersteuning bij elke webpagina

Wil je met je website goed gevonden worden in zoekmachines (lees: Google), dan moet je aan SEO doen. SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie.
Elke pagina die je op je site plaatst, kun je optimaliseren voor 1 of meerdere woorden.

Lees meer

Nooit meer spam!

Hoe je web-form-spam in je mailbox voorkomt

Ken je dat? Je mailbox die volloopt met mailtjes van mensen die je contactformulier op je site invullen met vreemde namen en niet bestaande mailadressen? ‘Is dat wel echt?’ denk je dan. En eigenlijk weet je het wel. Het is niet echt, het is web-form-spam.

Lees meer

Gravatar – overal dezelfde profielfoto

Herken je dat? Je komt op een site, waar mensen zich bijv. opgeven voor een event, en van sommigen staat er een foto naast de naam en van anderen juist niet. En als je dan zelf een reactie plaatst, kun je nergens een foto-upload mogelijkheid vinden. Hoe krijgen anderen dat dan wel voor elkaar? Gravatar is de oplossing!

Lees meer

Google Search (Webmaster Tools) - toegang verlenen

Search Console (voorheen: Google Search Console (afgekort GSC) en daarvoor Google Webmaster Tools - GWT) is een onmisbaar tooltje voor alle website bezitters. Indien je nog geen Search Console account hebt dan adviseren wij snel een GSC account aan te maken. Wanneer 1-2-appletree jou ondersteunt bij SEO werkzaamheden zullen wij altijd toegang vragen tot je GSC account.

Google Search geeft inzicht in hoe goed Google je website kan indexeren. het laat onder andere zien:
- of er een sitemap is ingediend en hoevele pagina's geindexeerd zijn
- of er pagina's geblokkeerd zijn voor indexatie en waarom dat zo is
- met welke zoekwoorden je website wordt gevonden en hoe vaak
- welke pagina's veel zijn aangeklikt in Google zoekresultaten
- de bouncerate van pagina's

Kortom, allemaal waardevolle informatie voor je marketing en je webbouwer.

In dit artikel leg ik je uit hoe je de toegang tot Google Search kunt delen met anderen.

Lees meer

Google Penguin update

Afgelopen week heeft Google de Penguin 2.0 update uitgevoerd. Volgens Google woordvoerder Matt Cutts één van de grootste updates. Met name de Engelse zoekopdrachten hebben er 'last' van gehad, nl 2,3% ondervond hinder van de Penguin update.

Lees meer

9 redenen om Joomla 1.5 te upgraden

Ondanks het feit dat Joomla 1.5 sites nog prima draaien en voldoen aan de wensen van de klant, zijn er toch redenen om te upgraden naar een nieuwere versie van Jooma. De keuze is om te upgraden naar Joomla 2.5 of naar Joomla 3.1 (als het een relatief eenvoudige site is).

Lees meer

Webstatistieken slim gebruiken

Meten is weten!

Met welke zoekwoorden komen bezoekers op je site terecht? Hoe lang verblijven ze op je site? En via welke website hebben ze je gevonden? In onze webstatistieken vind je dit alles terug.

Lees meer

Twitteren

Twitter jij al? Een veel gehoorde vraag de laaste tijd. En heb je geen idee wat het is? Of dat je iets mist? Lees dan verder.

Lees meer

LinkedIn gebruiken

Hoe gebruik je LinkedIn zodat je er ook klanten aan overhoud? Vraag je je dat ook af? Of verzamel je alleen maar meer contacten?

Lees meer

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small