Password manager

Je kan niet zonder!

Jarenlang hield ik in een grote map bij welke inloggegevens ik gebruikte bij welke site. Want overal een nieuw wachtwoord gebruiken, dat leek me wel slim.

Onderverdeeld in categorie├źn werd het een heel boekwerk, zodat alles keurig gerangschikt was. Software abonnementen, inlogcodes van klanten sites, inlogcodes van software leveranciers, etc. En ja, ik gebruikte zoveel mogelijk steeds weer andere wachtwoorden. Vandaar dat het ook een heel boekwerk was geworden.
Herkenbaar?

Tijdens vakanties ging het 'wachtwoorden-boek' mee.... Ik kon immers niet zonder. Stel dat een klant mailde met een probleem en ik moest in aktie komen?

Samenwerken
Toen ik met anderen ging samenwerkern was er iets slimmers nodig, zodat we allemaal de beschikking hadden over de juiste inlog gegevens. Een password kluis werd opgetuigd. Na enkele jaren werd deze ingewisseld voor 1Password, een password-manager voor meerdere mensen en geschikt voor Mac en Windows. Ik gebruik nog steeds deze 'oude versie' maar zal binnenkort overstappen naar Sticky Password.

Mijn lieftallige partner, die ook een hele verzameling wachtwoorden heeft, was ook aan en slimme oplossing toe. Zij gebruikt nu Sticky Password. We hebben speciaal daarvoor gekozen, omdat het niet alleen wachtwoorden en gebruikersnamen kan onthouden en gebruiken, maar ook andere gegevens die soms nodig zijn om ergens i te kunnen loggen.

Wil jij ook tijd besparen en veiliger werken? Kies dan ook voor een password-manager. Ik kan je Sticky Password aanraden.
Je kunt hem met korting kopen via deze (affiliate)  link: 80% korting op Sticky Password  (dit is de lifetime versie)

Wil je gewoon per jaar betalen? Bekijk dan de aanbieding '20 maanden voor slechts 20 euro'

 sticky password

Wat is een password manager?

Een password- of wachtwoord manager is een programma die op je PC/telefoon is geinstalleerd zodat je makkelijk kunt inloggen op alle websites waar je eerder bent ingelogd. Het slaat dus de combinatie van inlognaam en wachtwoord op in een versleutelde kluis. Die kluis open je als je de 1e keer die dag ergens wil inloggen, door 1 lang wachtwoord in te voeren. Het makkelijkst kun je daarvoor een wachtwoord zin gebruiken. Makkelijk te onthouden, veel karakters, dus moeilijk te kraken! Een voorbeeld: Ik drink elk weekend 3 glazen wijn!
Genoeg karakters, 1 hoofdleter, 1 speciaal teken en 1 cijfer erin.

Vervolgens kun je voor al je accounts waar je wil kunnen inloggen lekkere moeilijke en lange wachtwoorden aanmaken. Ze komen in  je wachtwoord kluis, dus je hoeft ze niet te onthouden.

Sticky Password

Deze password manager is geschikt voor Windows PC's, Mac OS, Adroid 2.1 of hoger en IOS7 of hoger. Bij het bestellen moet je wel een keuze maken voor Windows of Mac.

Enkele kenmerken zijn:

  • Sticky Password is volledig in het Nederlands
  • Synchroniseren van meerdere apparaten via Wifi/LAN thuisnetwerk
  • Met browser plug-in
  • Onbeperkt aantal wachtwoorden
  • en je ondersteund de manitees (lamantijn - een soort zeekoe) want een deel van je aankoopbedrag gaat naar de manitees.

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small