• Home
  • Yoast SEO voor Joomla

Yoast SEO voor Joomla

Op SEO gebied is de Yoast SEO plugin voor WordPress wellicht wel de bekendste plugin die er is. Het is een plugin met meer dan 5 miljoen actieve installaties, geschikt voor vele talen en verkrijgbaar in een gartis en een premium (betaalde) versie. De plugin analyseert de content die je schrijft en controleert deze op een belangrijk zoekwoord die je zelf opgeeft. Vervolgens komt het met suggesties om je artikel nog beter te optimaliseren voor het opgegeven zoekwoord. Het controleert bijvoorbeeld de titel, de meta beschrijving, de kopjes in je content, etc. Aan de hand van een score (max 100 punten) kun je beoordelen hoeveel energie je nog wil steken in een betere SEO optimalisatie.

SEO integratie in Joomla

Een soortgelijke oplossing als Yoast bestaat er ook voor Joomla. Inmiddels hebben we ervaring met meerdere SEO-extensies die je in Joomla kunt integreren. De laatste versie van Route 66 is voorzien van de Yoast SEO content analyzer. Ook deze extensie is verkrijgbaar in een gratis versie en een PRO versie. De laatste is o.a.  geschikt voor K2 content en webshops zoals VirtueMart en Hikashop.

Net als de Yoast plugin wordt een 'snippet preview' getoond, dit is hoe Google de pagina zal weergeven in de resultaten pagina naar aanleiding van een zoekopdracht. Hierin zie je de titel (bovenaan) en de metatag beschrijving die je aan je content hebt gegeven.

Ook zie je een score (79) met een groen rondje. Daaronder een opsomming van welke items zijn gecheckt en met icoontjes wordt aangegeven wat verbeterd kan worden.

seo route66

De SEO-extensie Route66 zal een extra tabje SEO weergeven in je artikel, zodat je in je artikel direct kunt schakelen naar de SEO resultaten.

PWT-SEO

Een andere extensie waar we erg tevreden mee zijn, is die van Nederlandse bodem: PWT-SEO. Een wat duurdere extensie maar zeker de moeite waard. Het doet eigenlijk hetzelfde als Route66.

pwtseo overzicht

Je kunt de SEO tab gebruiken in zowel menu-items als in Joomla artikelen. Hierboven zie je de toepassing waarbij er een zoekwoord is toegevoegd aan het artikel en de SEO-score wordt berekend voor het hele artikel.
Instelbaar zijn de titel van het artikel, je kunt dus de bestaande titel overschrijven. Maar ook Open Graph gegevens voor Facebook en Twitter zijn per artikel (of menu-item)  in te geven.

 pwtseo seo knop

Ook in deze extensie wordt bij je artikel een extra tabje SEO-score getoond. Daarmee krijg je direct toegang tot de SEO score. Je geeft per artikel een SEO trefwoord of zin op, en PWTSEO gaat je artikel analyseren, net als dat een echte zoekmachine dat zou doen. Daarmee ben jij in staat je artikel te optimaliseren voor SEO. Met een score van 76 is er dus nog wel het een en ander te verbeteren.

 Real-time SEO score

Je artikel wordt in real-time gecontroleerd op enkele belangrijke SEO-items, nadat je een trefwoord hebt opgegeven. In duidelijke taal wordt aangegeven wat er nog verbeterd kan worden aan je artikel. (verkrijgbaar in Nederlands én Engels)

 seo score

Heb jij interesse in YOAST SEO voor je Joomla site of in een andere SEO oplossing voor je Joomla site? Neem dan contact met ons op. We installeren het graag op je site en helpen je op weg hoe je zelf met je Joomla site en SEO een start kan maken.

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small