Facebook Debug Tool

De Facebook debug tool is een handige tool om je webpagina te testen of er volgens Facebook fouten op staan zodat Facebook de pagina niet goed kan delen. Het gaat dan om bijv. een verkeerde afbeelding, een verouderde titel, etc.

Als Facebook eenmaal jouw webpagina heeft bekeken, dan slaat hij bepaalde gegevens op in zijn geheugen (cache), zoals bijvoorbeeld de afbeelding die bij het artikel staat, de titel en een korte omschrijving. Verander je later iets, dan ziet Facebook dat niet meteen. Ook om te voorkomen dat je 'nep-nieuws' verspreid, past Facebook deze gegevens niet zomaar weer aan. En het op Facebook zelf aanpassen kan ook niet meer.

De oplossing is dan om aan Facebook kenbaar te maken dat hij die verkeerde gegevens moet verwijderen en nog eens opnieuw naar je webpagina moet kijken om de juiste afbeelding op te halen. Logisch toch?
Met de Facebook Debug Tool kun je zelf direct zien hoe Facebook jouw webpagina ziet én je kunt opdracht geven om je webpagina nog eens opnieuw te beoordelen. Je vindt de tool hier:  Open Graph Debugger

facebook debugger tool - hoe werkt het?

TIP: met de knop ‘Scrape again’ kun je Facebook dwingen om nogmaals naar je website te kijken om de juiste Open Graph data op te halen. Handig als je net wat gewijzigd hebt en noodzakelijk als je Facebook bericht anders getoond wordt dan op je site.
In de praktijk zul je dit nog wel eens moeten gebruiken.

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small