• Home
  • WordPress Monitoring Systeem

WordPress Monitoring Systeem

Wil je het technisch beheer van je WordPress website uitbesteden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ons WordPress Monitoring Systeem (WMS) houden we jouw site in de gaten.

WordPress beheer

Met het WMS houden we je website in de gaten, we krijgen per mail bericht als jouw site plotseling niet meer bereikbaar is. Op die manier zijn we er snel bij en zorgen we ervoor dat je site weer snel on line is.

 

WordPress backups

Mede met hulp van een backup extensie in je WordPress site en ons WMS kunnen we eenvoudig en snel een backup van je website en database maken en deze veilig opslaan op onze cloud server.
In het geval van een calamiteit beschikken we dan toch nog over een kopie van je site.

 

WordPress instellingen

Binnen WordPress, en dan met name in de configuration-file, kun je allerlei slimme instellingen maken, die ervoor zorgen dat je website veilig blijft. Maar hoe doe je dat en welke instellingen zijn handig? En kun je makkelijk zelf deze file aanpassen en opslaan?
In de praktijk merken we dat website-eigenaren dit niet doen, waardoor je site minder veilig wordt.
Vandaar dat wij al deze instellingen voor jou beheren en instellen. En wanneer nodig, bijv. bij onderhoud aan je site, wijzigen we de instellingen om ons werk te doen, waarna we het daarna weer veilig dicht zetten.

 

WMS wordpress configuration

WordPress gehackt?

Met dezelfde WMS tools kunnen we je website auditen. Dat betekent dat we je site diepgaand scannen en vergelijken met de core-files van WordPress. Zodra er een verschil wordt opgemerkt tussen een file op jouw site en de standaard WordPress files, wordt dit opgemerkt en gerapporteerd.
Hetzelfde wordt gedaan met files die mail kunnen versturen. (denk aan misbruik daarvan voor spam) Verdachte files die een bepaald verdacht patroon hebben, worden ook gerapporteerd, op die manier kunnen wij vrij snel de juiste files onderzoeken of deze gehacked zijn of niet.

Hieronder zie je een rapportage van onze WMS audit tool:

WMS audit wordpress hacked

Wordpress monitoring

In 2024 is de monitoring tool uitgebreid en scant het de site ook op plugins die mogelijk 'vulnerable' zijn, ofwel 'kwetsbaar'.
Hiervoor zijn verschillende 'security vulnerability feeds' ingebouwd in de monitoring, waardoor we ook meteen kunnen doorklikken en zien wat het probleem met de plugin is. Veelal is de oplossing om op dat moment de plugin te updaten en is het gevaar geweken.

Zie hieronder een melding (de eerste) die we onlangs tegenkwamen:

kwetsbare plugin detectie in Wordpress

WordPress specialist

Of wij WordPress specialist zijn, mag je zelf bepalen. We nemen jouw website serieus, zo ook het beheer en de beveiliging daarvan. En dat geldt ook voor onze WordPress hosting.

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small