Laat je bezoekers niet wegjagen van je website!

In een volgende stap om het internet veiliger te maken, komt Google Chrome met een melding 'onveilig' wanneer een bezoeker een formulier invult op een website zonder SSL certificaat.

Op dit moment geeft Chrome een melding 'onveilig' op HTTP pagina’s waarop een password of creditcard veld staat. Begin oktober 2017 komt de Chrome versie 62 uit en die gaat een stap verder; de 'not secure' (onveilig) melding verschijnt nu ook bij een contactformulier of zoekveld, zodra een gebruiker gegevens invoert op een HTTP pagina (dus zonder SSL certificaat). En in Incognito-mode wordt deze melding standaard weergegeven op elke pagina, ongeacht of er een formulier op staat.

chrome62 waarschuwing http not secure

Deze 'not secure' waarschuwing wordt uiteindelijk uitgerold over alle HTTP-verbindingen, aldus het Chromium-team dat de webbrowser Chrome ontwikkelt. Als beheerder/eigenaar van een website is het dus raadzaam om niet te wachten met het op orde brengen van een HTTPS-verbinding (SSL-certificaat) voor de website.

De gevolgen

Heb je een website waar een zoekveld of contactfomulier op staat, dat door een bezoeker ingevuld kan worden én is je site niet voorzien van een SSL-certificaat? Dan zal een bezoeker de melding 'onveilig' bovenaan in de browser zien, naast de naam van je website. En dat zal bezoekers zeker afschrikken!
Het marktaandeel van Chrome in Nederland ligt iets boven de 50% en is nog groeiende. Daarom zal een groot deel van je bezoekers hiermee te maken krijgen.

http search


Belangrijk: Google Chrome gaat formulieren op http als onveilig bestempelen!

Wat te doen?

Is je site nog niet voorzien van een SSL certificaat (groen slotje), dan is het zaak dat zo snel mogelijk te regelen!

Meer weten over SSL?

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small