• Home
  • Blog
  • Linkedin button in je e-mail handtekening
Linkedin button in e-mail handtekening

Linkedin button in je e-mail handtekening

Linkedin biedt de mogelijkheid om een mooie button te gebruiken in je signature of handtekening van je e-mail programma. Dit kun je makkelijk zelf plaatsen als je onderstaande uitleg opvolgt.

linkedin profiel buttonsGa naar http://www.linkedin.com/profile/profile-badges en kies de button die je wil gebruiken. Als het goed is ziet Linkedin dat jij inlogt. Naast de button staat de HTML-code. Afhankelijk van je e-mail software heb je deze HTML-code nodig of alleen de button en de URL van je profiel pagina, om in je e-mail handtekening te plakken.

Vervolgens ga je naar je e-mail programma om de code in je handtekening te plakken.

Omdat er verschillende e-mail programma's zijn, zal ik er een aantal beschrijven.

Outlook 2007

Kopieer eerst de URL van je Linkedin profiel even in kladblok.

linkedin profiel

Linkedin - Profile - Edit profile

Ga in Outlook 2007 naar: Extra – Opties – tabblad E-mailindeling – Handtekeningen.
Klik op Nieuw of selecteer de handtekening die je al gebruikt. Voer alle informatie die je kwijt wilt in je handtekening in en plak de button (gekopieerd vanuit de Linkedin pagina) op de gewenste plek (rechtsklik en plakken). Selecteer de button en klik op het wereldbolletje rechts boven de handtekening:
Plak in het vakje Adres het webadres van je public profile. Klik op OK.

Outlook 2010

In Outlook 2010 start je bij het tabblad: Bestand - en dubbelklik op 'Opties'. In een nieuw venster 'Opties voor Outlook' klik je links op de tab E-mail en klik op de knop 'Handtekeningen...'

outlook2010 handtekening1

In een nieuw venster opent 'Handtekeningen en e-mailpapier' daar kies je eerst voor welk e-mail account je de handtekening wil maken/aanpassen, en vervolgens klik je op de handtekening die je wil bewerken.

outlook2010 handtekening2

Op de Linkedin-pagina met buttons selecteer je de button (afbeelding) die je vervolgens kopieert, daarna plak je deze op de plek waar je wilt (rechtsklik en plakken).

De button staat er, nu nog een link toevoegen aan de button.

Selecteer nu de button en klik op het wereldbolletje rechts boven de handtekening: Plak in het vakje Adres het webadres van je public profile. Klik op OK.

outlook2010 handtekening3

Thunderbird

Vanaf de Linkedin pagina kopieer je de HTML-code en sla je deze even tijdelijk op in bijv. Kladblok.

In Thunderbird klik je in de linkerkolom op het account waar je je handtekening wil aanpassen.

Klik vervolgens op 'Instellingen voor deze account bekijken' In het nieuwe scherm wat wordt geopend zie je in het midden 'Tekst voor ondertekening' staan. Let op dat je 'HTML gebruiken' aanvinkt.

email handtekening1

Plak de HTML-code op de plek waar je deze wil hebben, in dit geval onderaan. Omdat ik al eerder een handtekening had geplaatst, zonder het vinkje 'HTML gebruiken' moet ik enkele HTML codes toevoegen, om mijn naam en bedrijfsnaam netjes onder elkaar te krijgen. Daarvoor gebruiken we de tag Zie hieronder:

email handtekening2

Klaar? Klik dan op OK.

Het resultaat:

email handtekening3

Bekijk meer blog artikelen

 

Lees meer:  Hoger in Google? Download de SEO gratis check

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small