• Home
  • WordPress onderhoud

WordPress onderhoud en updates

WordPress logoHeb je een WordPress website gemaakt of laten maken, dan is het technisch WordPress onderhoud van je website heel belangrijk. Vergelijk je website maar met een auto; ook die heeft regelmatig onderhoud nodig. Een wasbeurt of de auto goed stofzuigen kun je zelf nog wel, maar aan de motor onderhoud plegen of een APK keuring uitvoeren is een ander verhaal.
Elke website met een CMS (zoals WordPress) heeft regelmatig technisch onderhoud nodig, omdat er meerdere keren per jaar belangrijke updates uitkomen.
Om je site veilig te houden, zul je dus goed in de gaten moeten houden wat en wanneer er geüpdatet moet worden.
Je kunt het zelf doen, maar om dit goed te regelen en niets over het hoofd te zien, moeten er allerlei update-sites in de gaten gehouden worden. (van zowel WordPress, het thema als van de plugins)
Als je daarom liever voor zekerheid en gemak gaat, kunnen wij ook dit voor je regelen.

 

WordPress website onderhoud, vergeet de plugins niet

Bijna maandelijks komt er wel een update uit van het WordPress CMS, dat is dan een nieuwe release waar kleine foutjes zijn hersteld en nieuwe functionaliteit is toegevoegd. Maar bijna nog belangrijker zijn de updates die uitkomen van alle verschillende plugins die ook in je website actief zijn. De plugins zorgen voor de extra functionaliteit binnen  je site, denk aan een contactformulier of het maken van een backup.
De updates van plugins komen op onregelmatige tijden en dienen dan geïnstalleerd en getest te worden, om te zien of het nog goed met de huidige WordPress versie en thema werkt.

wordpress updates plugins

WordPress thema
Ook van je WordPress thema zal regelmatig een update uitkomen, waarin kleine bugs worden verbeterd en opgelost. Voor de veiligheid van je website is het van belang dat je ook in de gaten houdt, of het door jou gebruikte thema regelmatig updates aanbiedt. Is dat het geval, installeer dan nieuwe updates op tijd. Maak je gebruik van een betaald thema (ook wel premium theme genoemd), vergeet dan niet jaarlijks de licentie te verlengen. Op die manier kun je gebruik blijven maken van de updates die het thema aanbiedt en kun je support krijgen en vragen stellen aan de leverancier.

Backup maken

Doe je zelf het onderhoud aan je wordpress website, maak dan altijd (voordat je iets update) een backup van de website én de database en bewaar die op een aparte plek. Dus niet op de server laten staan! Dat kan namelijk een probleem  worden, hackers hebben dan de mogelijkheid toegang te krijgen tot je backup met alle informatie (en wachtwoorden die daarin staan).
Het is een goed idee om elke maand een backup van je site te maken en deze op je eigen PC op te slaan.

WordPress onderhoud uitbesteden

Besteed je het technisch onderhoud (updates maken) van je website aan ons uit, dan regelen wij die backup en heb jij er geen omkijken naar. Bij elke nieuwe backup, worden zowel de website, het thema, de plugins en de database (met teksten en afbeeldingen)  veilig opgeslagen. Daarnaast monitoren we jouw website 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Meer weten over hoe wij je WordPress website beheren en backups maken, lees verder op WordPress Monitoring Systeem

WordPress support

Wil je daarnaast ook vragen kunnen stellen als je problemen onder vindt bij het werken met je WordPress website? Of heb je nieuwe functionaliteit nodig op je website? We denken graag mee over het gebruik van nieuwe (premium) plugins, die jouw website beter en kompleter maken. Support bieden wij aan klanten middels een strippenkaart. Neem even contact met ons op om dit door te spreken.

WordPress hosting

Heb je behoefte aan een goede hosting omgeving voor je WordPress website, waarbij je als klant contact kunt opnemen middels mail of telefoon? Dan  helpen wij je ook graag verder. We hebben ruime ervaring met hosting voor CMS systemen zoals Joomla en WordPress. Lees meer hierover op: WordPress hosting.

Voordelen van ons hosting platform:

  • dagelijkse incrementele backups van bestanden en database - er wordt bijgehouden wat er dagelijks verandert en van die bestanden wordt een backup gemaakt, wel zo slim
  • maandelijkse backup van site en database die veilig wordt opgeslagen op een backup server, deze staat op een andere locatie dan de webserver
  • hosting vanuit Nederland (Rotterdam) zodat je website snel is te laden voor je bezoekers uit Nederland
  • ingebouwde bescherming met firewall en afgestemd op een Wordpress site waardoor je site veilig is - dit doen we met speciale software op server niveau, dat is veel beter dan een beveiligins plugin op website niveau zoals andere aanbieders moeten doen, en vaak goedkoper.

 

1-2-appletree; één partij voor het bouwen van je WordPress website, de hosting, het onderhoud en SEO.

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small