Google Penguin update

Afgelopen week heeft Google de Penguin 2.0 update uitgevoerd. Volgens Google woordvoerder Matt Cutts één van de grootste updates. Met name de Engelse zoekopdrachten hebben er 'last' van gehad, nl 2,3% ondervond hinder van de Penguin update.

Google updates

Bijna dagelijks doet Google aanpassingen aan de zoek-algoritmes, met als doel om goede content aan de gebruikers voor te schotelen. De eerste Penguin update (maart 2012) was gevreesd vanwege de "over-optimalisatie"-update en had een impact op 3,1% van de Engelse zoekresultaten.

De Panda update (2011) had als doel websites te degraderen die op een oneerlijke manier hun positie in de zoekresultaten hadden gekregen. Met name 'slechte content' (bijv. gekopieerd) werd geraakt door de update.
De Penguin 2.0 update van 22 mei 2013 is met name bedoeld om websites die blackhat SEO hebben toegepast aan te pakken. Er wordt met name gekeken naar backlinks.google penguin update

Hoe blijf je hoog in de Google zoekresultaten?

Om in de toekomst 'goed te scoren' in de Google resultaten, is het belangrijk om linkwaardige en deelbare content te produceren. 'Likes' boven 'links' dus. Als bezoekers bereid zijn de content op jouw website te delen met anderen, dan zal Google dit waarderen.

Content-marketing

Het nieuwe toverwoord is dan ook content-marketing. Schrijf goede content die door anderen gedeeld kan worden en je positie in Google doet stijgen. Het linkprofiel wat je wil vergroten hoef je dan niet zelf te doen; laat het de bezoekers doen, zij zullen je content delen middels social media.
Voorwaarde is dan wel dat de website voorzien is van social media knoppen zodat de content makkelijk gedeeld kan worden.

Ook authoriteit en de combinatie met Google+ en Rich Snippets kunnen wel eens een grotere rol gaan spelen in de toekomst. En dat is goed nieuws voor iedereen met een blog, want als je je authoriteit goed instelt, zul je beter gevonden worden.
Meer over Google authorship en author rank in een volgend blog.

Bekijk meer blog artikelen

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small