SEO ondersteuning bij elke webpagina
Wil je met je website goed gevonden worden in zoekmachines (lees: Google), dan moet je aan SEO doen. SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie.
Elke pagina die je op je site plaatst, kun je optimaliseren voor 1 of meerdere woorden.
Met de handige tools die wij in je site inbouwen, beschik je over SEO hulp voor elk artikel dat je schrijft. Je krijgt aanwijzingen of de titel goed is, of het artikel voldoende karakters heeft en of de keywords goed staan. Tevens zie je meteen hoe Google je pagina toont in de zoekresultaten.
Open Graph voor Social Media
De SEO tool biedt nog meer. Speciaal voor Facebook, Twitter en Google+ kun je per social media platform opgeven wat er getoond moet worden. Je kunt bijv. een andere titel en omschrijving voor Facebook gebruiken dan voor Twitter.
Ook de afbeelding die je beschikbaar stelt kan afwijken van de afbeelding op je website en daarmee verkrijg je volledige controle over wat Social Media van jouw site weergeven als iemand linkt naar je website of deelt op Facebook of Twitter.
Op je site kun je veel aan SEO doen. Een aantal belangrijke items waar Google ook naar kijkt zijn:
- titel
- URL
- kopjes (H2 en H3)
- keyword density
- meta description
- pagina lengte
- relevantie
SEO tips
Elke webpagina kun je optimaliseren voor een goede vindbaarheid. Het is van belang dat je per pagina bekijkt waar deze over gaat en voor welke keywords je de pagina wilt optimaliseren.
Een slimme strategie is om 2 of 3 unieke keywords te kiezen voor elke pagina van je site.
Vervolgens gebruik je deze keywords in de URL van de pagina; dat doe je meestal via het menu-item dat naar je artikel verwijst. Naast de naam van het menu-item kun je ook een alias opgeven en die zie je direct terug in je URL.
Je keywords plaats je ook in de titel van de pagina en als tussenkopje op de pagina. Het is daarbij verstandig om tussenkopjes te voorzien van de HTML-codering H2 en H3. (Je website bouwer kan je daar meer over vertellen.)
Het lijkt aantrekkelijk om de keywords heel veel te gebruiken op de webpagina; Google zal dit echter zien als spam. Beter is het om het gebruik van je keywords te beperken tot 2 tot 5 keer per 100 woorden. In SEO termen heet dit keyword density. Een percentage van 2 tot 5% is oké.
Gebruik je in je artikel ook afbeeldingen? Geef dan ook die afbeeldingen een logische (bestands)naam; bijv. rode-damesschoenen.jpg is beter dan imgA3487345.jpg
Ook een afbeelding kun je een titel meegeven en een alt tekst. Geef ook daar een beschrijvende tekst met 1 of meerdere keywords erin.
Met de SEO tool maken we het je makkelijk
Veel van bovenstaande items worden gemeten en bijgehouden door de SEO tool die we in je Joomla site inbouwen. Als je een artikel schrijft, heb je daarin verschillende tabjes:
De SEO tool vind je onder ‘SEO score’.
De keywords vul je in bij ‘SEO keyword of keyphrase’ zodat de SEO tool zijn werk kan doen.
Vervolgens analyseert de SEO tool razendsnel je artikel en geeft per item commentaar hoe goed je alles hebt ingevuld. Met de kleur groen vind je alle goed toegepaste items.
Met een oranje of rode codering worden meteen de aandachtspunten duidelijk.
Tevens wordt de ‘score’ in procenten aangegeven: 88%
In dit voorbeeld: De paginatitel is niet lang genoeg; aanbevolen is een lengte van 40 tot 50 karakters.
Nu is een Joomla artikel niet hetzelfde als een hele webpagina. Meestal worden op een website, naast het artikel dat getoond wordt, ook modules met informatie getoond. Ook daar kijkt deze SEO tool naar en geeft onderaan de SEO resultaten, gemeten voor de hele pagina; dus inclusief de modules die verschijnen bij het artikel wat je aan het schrijven bent.
Voordelen SEO tool
- online direct opvraagbaar in het artikel waar je mee bezig bent
- real time score checks
- Google Search zoekresultaat voorbeeld
- override van de titel voor Google zoekresultaten
- eenvoudig Open Graph data per social media in te voeren
- toont ‘tellers’ bij titel en metatag beschrijving, zodat je meteen ziet hoeveel tekens je al gebruikt hebt
- toont overzicht van artikelen met keyword en SEO score
In deze weergave zie je meteen welke pagina’s meer aandacht vereisen
Heb je interesse in deze SEO tool op je Joomla website? Neem even contact met ons op.
Geen Joomla maar toch een SEO tool gebruiken?
Voor generieke websites hebben we ook ons SEO-dashboard, een SEO-tool die via het web is te gebruiken om de SEO van je website 'door te meten' en te verbeteren. Deze uitgebreide software is geschikt voor marketeers, webdesigners en website eigenaren die iets van SEO af weten en de eigen site willen verbeteren. Geschikt voor zowel HTML-sites als websites gebouwd met een CMS (Joomla, WordPress, Drupal,...) en uiteraard heel geschikt voor webshops.