• Home
 • Joomla specialist

Joomla specialist

Al sinds Mambo (de voorloper van Joomla) beheren en ontwikkelen we websites met Joomla. Met zoveel jaar ervaring worden we dan ook wel als Joomla specialist of expert gezien door onze klanten.

Maar wanneer ben je nu een Joomla specialist?

joomla logo - specialistWij werken al jaren met Joomla, dag in dag uit. Daarnaast zijn we actief in de Joomla community, de groep van mensen die Joomla ontwikkelt, ondersteunt, etc. We organiseren maandelijks een Joomla User Group (JUG Breda), helpen gebrukkers tijdens deze open avonden, zijn spreker geweest op diverse JUG’s (Breda, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch) en de Joomladagen.

Hieronder lees je wat ons onderscheid als Joomla expert.

Website ontwikkeling

Vanuit een eigen Joomla basis installatie ontwikkelen we Joomla websites. In deze basis installatie zitten standaard enkele PRO extensies die we binnen elke Joomla site gebruiken. Denk aan een handige editor, een backup programma die bij het onderhoud wordt gebruikt om regelmatig backups van de website én database te maken en deze veilig elders op te slaan. Als website ontwikkelaar kennen we heel veel Joomla extensies waaruit we een keuze maken welke handig zijn (en betrouwbaar, en updates krijgen, en…) voor jouw website en/of webshop.

Jouw Joomla website wordt onder andere voorzien van enkele Pro extensies die Joomla beter maken dan wat er standaard in zit:

 • JCE editor vervangt de standaard tekst editor - deze biedt nog meer krachtige mogelijkheden
 • Akeeba Backup zorgt voor het automatisch maken van een backup van de website én database, die wij dan elders opslaan zodat deze veilig bewaard wordt
 • RSFormPro voor contact formulieren, aanvraag/offerte formulieren, etc.

Onderhoud van de siteuptime monitoring

Elke website die draait op een database met PHP (zoals de open source pakketten Joomla of WordPress) heeft onderhoud nodig, simpelweg omdat er regelmatig updates uitkomen van het CMS. Daarnaast zijn er naast het CMS ook andere onderdelen geïnstalleerd (extensies, plugins) die voor extra functionaliteit zorgen. Ook hiervan komen regelmatig updates uit die weer doorgevoerd moeten worden op de site. Alleen op die manier blijft een website veilig. Een Joomla specialist zal dan ook adviseren dit technisch onderhoud op regelmatige basis uit te voeren.
Wij koppelen je site dan ook aan ons Joomla Monitoring Systeem (JMS) daarmee hebben we een goed overzicht van alle websites in ons beheer en kunnen we snel actie ondernemen als we iets bijzonders zien.

Beveiliging

Een Joomla specialist zorgt er ook voor dat jouw website goed beveiligd is. Naast regelmatig updaten en backuppen, kun je met bijvoorbeeld het installeren van een firewall binnen de site en diverse andere instellingen op server-niveau de website beter beschermen tegen indringers.
Ook de hosting omgeving van ons is zodanig ingericht dat websites geïsoleerd van elkaar staan. Dus een geïnfecteerde site van een andere klant, heeft geen toegang tot jouw site.

seo score door Joomla specialist

Vindbaarheid

Wat voor website je ook hebt, je wilt toch dat deze vindbaar is in Google. Slimme trucjes kun je dan niet meer gebruiken, zoals dat heel vroeger nog wel kon. Een website goed vindbaar maken draait voornamelijk om het gebruik van de juiste zoekwoorden en het optimaliseren van je teksten op je website.
Als Joomla specialist zorgen wij voor de juiste techniek achter je website. Een speciale SEO-tool in je site die je helpt om elke pagina te optimaliseren. Een extensie die je in staat stelt om de belangrijkste pagina’s van je website te voorzien van Open Graph data. Daarmee worden jouw webpagina’s op de juiste manier gepresenteerd op Social Media (Facebook, Linkedin, Twitter) met name als bezoekers je site delen.

Netwerk van Joomla specialisten

Omdat we actief zijn binnen de Joomla gemeenschap in Nederland, hebben we een netwerk opgebouwd van andere Joomla experts die we kunnen raadplegen of mee samenwerken. In het verleden hebben we daar zelfs een coöperatie voor opgericht met meerdere website specialisten.
We bieden daarmee ook ondersteuning voor Joomla webshops (zoals VirtueMart en Hikashop).

Joomla specialist in Dordrecht

1-2-appletree werkt vanuit de prachtige Hollandse stad Dordrecht. OK, we zitten dan wel in een buitenwijk… maar wel centraal in Nederland. Heb jij interesse in een Joomla website of wil je er één laten bouwen? We willen graag met je meedenken.

We helpen onder andere bij:

 • Joomla website ontwikkelen
 • onderhoud bestaande Joomla site
 • hosting van Joomla websites
 • SEO (vindbaarheid in Google)  verbeteren
 • Joomla functionaliteit uitbreiden
 • updaten van Joomla en extensies
 • migratie van Joomla sites


Vraag nu een kennismakingsgesprek aan.

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small