5 redenen om HTTPS te gebruiken

Onlangs kwam Google met de melding om websites die met een SSL-certificaat beveilgd zijn, te belonen in de zoekresultaten.
Maar wat is HTTPS / SSL nu eigenlijk en waarom zou je het (nog meer) gebruiken?

Een SSL certificaat biedt je de volgende voordelen:

 1. Het dataverkeer tussen je website en de bezoeker wordt gecodeerd. Op die manier is het lastiger voor anderen om het dataverkeer af te luisteren. Het wordt met name gebruikt bij websites met betalingen en gevoelige informatie (wachtwoorden, formulieren)
 2. De echtheid van een website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker dat hij op de juiste website zit en niet op een nagemaakte website (phishing). Het geeft dus ook vertrouwen.
 3. Google houdt van HTTPS en waardeert dit door je website hoger te plaatsen in de zoekresultaten.
 4. Beveiliging met SSL / HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoekers. Heb je een webshop, dan zul je zien dat meer klanten bestellen, omdat ze meer vertrouwen hebben. SSL geeft ook aan dat je je bezoekers serieus neemt en ze een veilige omgeving biedt.
 5. De overheid (CBP) eist van je dat je een goed SSL certificaat gebruikt als je persoonsgegevens verwerkt. Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL.
  Om te voldoen aan de beveiligingsnorm van artikel 13 Wbp dienen verantwoordelijken zich, gegeven de huidige stand van de techniek en de normontwikkeling in eerdere uitspraken van het CBP, bij pu­blicaties op internet te houden aan de volgende vijf verplichtingen:
  ....
  4. Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL-protocol

Lees meer over SSL certificaten

Bekijk meer blog artikelen

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small