SSL certificaten

Een SSL certificaat is de norm als het gaat over het beveiligen van transacties en data-uitwisseling op het internet.

Wat is een SSL certificaat?https logo1

Met een SSL certificaat is de communicatie tussen de browser (op de PC van de bezoeker) en je website (op de hosting server) versleuteld en daardoor beveiligd. Login gegevens zoals een wachtwoord  en gegevens die op een formulier worden ingevuld, worden  op deze manier zodanig versleuteld, dat anderen het niet kunnen uitlezen, ook hackers niet. Je herkent het aan de 'https' die voor de URL staat. Ook wordt er wel een groen slotje in de URL-balk getoond (afhankelijk welk type SSL-certificaat je afneemt)

Heb ik SSL nodig?

Wil je de communicatie tussen de bezoeker en je website beveiligen, zoals bij een webshop, dan is een SSL een must. Voor veel andere websites, bijv als er moet worden ingelogd of er worden privé gegevens op een formulier ingevuld, ook dan biedt een SSL-certificaat zekerheid en vertrouwen.
En nog iets:  Google plaatst websites met een SSL certificaat hoger in de zoekresultaten dan websites zonder SSL.
Update sept 2017: Met de komst van een nieuwe versie van browser Chrome (in okt 2017) wordt er ook gecheckt of er een SSL aanwezig is als een bezoeker iets op een webpagina gaat invullen, zoals bij een zoekveld of een (contact)formulier. Is er dan geen SSL, dan zal de browser de melding 'niet veilig' vertonen.

 Soorten SSL certificaten

Afhankelijk van de wensen en de toepassing zijn er verschillende soorten SSL certificaten:

  • DV of Domain Validated - de eenvoudigste vorm van een SSL certificaat waarbij alleen de domeinnaam gevalideerd wordt.
  • OV of Organization Validated - een iets uitgebreider SSL certificaat waarbij ook de bedrijfsnaam gevalideerd wordt.
  • EV of Extended Validation - de meest uitgebreide SSL certificaat waarbij domeinnaam, bedrijfsgegevens en de aanvrager gevalideerd worden.

Daarnaast kun je nog onderscheid maken in wat het SSL certificaat moet beschermen:

  • single SSL waarbij alleen de domeinnaam (met en zonder www) worden gebruikt
  • wildcard SSL  waarbij alle subdomeinen gedekt worden.

Neem contact op om af te stemmen welk SSL-certificaat voor jou het meest geschikt is.

Kosten SSL

Voor een standaard website met een contactformulier is een DV single SSL certificaat vaak voldoende. De kosten voor aanschaf varieert per hosting aanbieder en zal rond de 50 euro op jaarbasis zijn.
Daarnaast zijn er eenmalig instel kosten: het SSL moet op de site geactiveerd worden, het CMS moet erop worden ingesteld, maar belangrijker is dat alle content die door de site wordt gebruikt, ook via SSL verloopt. Vaak zijn er bestanden in het CMS (afbeelding, css-file) die toch hardcoded nog op http staan (dus zonder SSL) Deze worden opgespoord en aangepast, zodat er niet alsnog een foutmelding bovenaan je browser wordt getoond.
Tevens testen wij de site en passen Google Analytics en Google Search Console aan, zodat ook daar https standaard wordt.
Bezoekers die de site via http (zonder SSL) willen bezoeken (bijv. omdat er linkjes (met http)  staan op andere sites naar jouw site) die forceren we om toch de https variant te openen. Deze eenmalige aanpassing is voor een standaard site 1 √† 2 uur werk.

 

Contact

 

Terug naar: hosting overzicht - Technisch Onderhoud Contract

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small