• Home
  • AVG verwerkersovereenkomst

AVG verwerkersovereenkomst

De verwerkersovereenkomst is een overeenkomst of andere rechtshandeling waarin een aantal afspraken verplicht worden vastgelegd. Dit kan dus een aparte overeenkomst zijn, maar de bepalingen mogen ook in een ander contract of bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden worden opgenomen.

Naast een verwerkersovereenkomst met je webontwikkelaar en hoster  heb je een verwerkers overeenkomst nodig met andere online diensten die je gebruikt. Hieronder een opsomming van enkele aanbieders met een link naar hun verwerkers overeenkomst:

Microsoft Office365 – in algemene voorwaarden
Google Gsuite – verwerkersovereenkomst – accepteren via ‘Beheersconsole’
Dropbox Business – verwerkersovereenkomst
Moneybird – verwerkersovereenkomst
Mailchimp – gepersonaliseerde verwerkersovereenkomst (via formulier)
Google Analytics – verwerkersovereenkomst

Betalings providers (payment service providers / PSP's) zoals Mollie en Sisow vinden dat zij  zelf verwerkingsverantwoordelijke zijn, en zijn dan geen verwerker in de juridische zin. Vandaar dat je met hen geen overeenkomst hoeft af te sluiten. In hun voorwaarden staat al vermeld hoe zij met privacy gegevens omgaan.

Met Facebook hoef je bijv. weer geen verwerkingsovereenkomst af te sluiten. Het is dan wel een clouddienst die privacy gegevens verwerkt, maar dat doen ze niet in opdracht van jou. Facebook bepaalt zelf welke gegevens ze willen hebben en wat ze daarmee doen. (bron:  https://blog.iusmentis.com/2018/04/18/wanneer-moet-je-nou-met-iemand-een-verwerkersovereenkomst-sluiten/)

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small