• Home
  • Content aanleveren

Teksten en foto's aanleveren

Heb je het content onderhoud aan ons uitbesteed, dan lees je hier over hoe je teksten en afbeeldingen voor op je site aan ons kan aanleveren.

Teksten

Je tekst voor op de site kun je als Word document naar me toesturen. Je hoeft het niet helemaal op te maken aangezien ik je opmaak niet overneem. Het opmaken (vet, kopjes, etc) doe ik in de editor van het CMS. Wel kun je opgeven dat een tekst bijvoorbeeld vet moet worden.
Wil je in je tekst ene linkje naar een andere pagina of andere website, geef dat dan even apart aan.
Voorbeeld:
Klik hier voor meer informatie  (link: www.domeinaam-waar-je-naar-wil-verwijzen.nl )

Wil je in je tekst een afbeelding of foto plaatsen, stuur de afbeelding apart naar ons toe en geef in je tekst aan waar de afbeelding of foto moet komen, bijvoorbeeld door de naam van de afbeedling te noemen:  *** foto-van-appelboom.jpg ***

Afbeeldingen en foto's

Kun je een foto of afbeelding zelf verkleinen zodat deze geschikt is voor op de website, dan heeft dat mijn voorkeur. Lukt je dat niet, dan kunnen wij dat ook voor je doen. Geef ongeveer de maat aan die je wenst. Hieronder staan 2 formaten zodat je enigzins een idee hebt hoe groot dat is. 600 x 400 pixels wil zeggen 600 pixels breed en 400 pixels hoog.
Als we de afbeelding voor jou gaan aanpassen, kunnen we ook een uitsnede maken, dus een stuk eruit knippen en daardoor het belangrijkste onderwerp laten zien. Uiteraard kunnen we de helderheid, de kleuren en de scherpte aanpassen, zodat jouw afbeelding perfect op je site komt te staan.
Ook dien je je afbeeldingen van een passende naam te voorzien. Dus img_2474956.jpg is niet OK.
appelboom-in-bloei.jpg is een prima omschrijvende naam. Ik snap het en Google ook.

600x400300x200

PDF

Ook kunnen we van je tekst een pdf maken en deze op de site plaatsen. Hierbij moet de tekst wel in Word goed zijn opgemaakt.
Geef aan wat de bestandsnaam moet worden van de pdf. Een juiste bestandsnaam bevat geen spaties.
Voorbeeld: notulen_ALV_2020_08  (voor de notulen van een ALV van augustus 2020)

Waar moet het geplaatst worden?

Ook niet onbelangrijk. Als je ons een tekst of afbeelding stuurt, willen we graag weten waar het geplaatst moet worden. Komt het op een bestaande pagina? Geef dan de URL aan ons door. Dat doe je door boven in je browser de URL die er staat te kopieeren en deze of in je document te plakken of in de mail naar ons. Betreft het een nieuwe pagina, geef dan ook door wat de titel moet zijn die bovenaan de pagina moet komen en hoe de link moet heten (=menu-item - datgene waar de bezoeker op gaat klikken).

Versturen

Je teksten en afbeeldingen kun je per e-mail naar ons toesturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) . Tot 3 of 4 foto's gaat dat prima, zijn het er meer en met name als de totale bestandsgrootte meer dan 10MB is, dan is het verstandig om dit niet per e-mail te doen. De bijlage in je mail wordt dan te groot waardoor mijn inbox te snel vol raakt ;-)
In dat geval kun je gebruik maken van diensten zoals wetransfer (https://wetransfer.com/ ) hiermee kun je tot 2GB aan bestanden naar me toesturen.

Heb je vragen? Neem dan even contact op.

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small