Linkbuilding

Linkbuilding is het actief links verkrijgen van andere websites die naar jouw website verwijzen. Zoekmachines zoals Google zien linkjes naar jouw website namelijk als een stem van iemand. En hoe meer stemmen je krijgt, hoe relevanter en waardevoller Google jouw website zal zien. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de hele SEO-strategie, daarom is het ook opgenomen in mijn SEO-dashboard. Je krijgt automatisch een overzicht van alle relevante websites (gebaseerd op jouw zoekwoorden) en het is mogelijk om direct een bericht naar deze websites te sturen waarin je vraagt om jouw website op te nemen op hun pagina.

linkbuilding overzicht

Het vinden van relevante link partners (websites waarop jij een linkje wil hebben naar jouw site) is een tijdrovende klus.  Je zult eerst websites moeten vinden die geschikt zijn en vervolgens checken of ze ook linkjes opnemen (link pagina, partner overzicht,...) en je zult contact gegevens moeten opzoeken aan  wie je een verzoek kunt sturen.
Het SEO-dashboard voorziet in een mogelijkheid om veel te automatiseren. Je krijgt een overzicht van alle linkpartners, gebaseerd op de door jouw opgegeven zoekwoorden, links van concurrenten, startpagina's (en klonen daarvan), blog netwerken en eventueel je eigen contacten die je kunt importeren.

linkpartners zoeken overzicht

Het verkrijgen van goede en relevante pagina's die gaan over het onderwerp waar ook jouw site over gaat kan bijv. via Google, die backlink partners zoekt op basis van een zoekwoord die je zelf opgeeft:

linkbuilding via google

Heb je eenmaal een lijst van sites waar je graag een link wil plaatsen, dan kun je een standaard e-mail opmaken (template)  en deze als basis gebruiken voor de communicatie met de beheerders van de gevonden websites. De ene keer kun je direct een mail versturen, de andere keer zul je een formulier op hun site moeten invullen (bij startpagina-achtige sites). In zo een geval kun je makkelijk jouw gegevens één voor één  kopieëren en in het formulier plakken.
Tevens kun je follow-up e-mails instellen die ook weer automatisch verstuurd worden, als jouw link nog niet is geplaatst. Met deze dripmail techniek, kost het je weinig tijd én verkrijg je het hoogste rendement uit jouw link-building activiteiten. Ideaal voor de webmaster of SEO-professional.

linkbuilding email template

Automatisch controle op geplaatste links

Standaard worden automatisch alle geplaatste links periodiek gecontroleerd. In de praktijk komt het wel eens voor dat webmasters links verwijderen, waardoor je ongemerkt je opgebouwde positie kwijt raakt. Om dat te voorkomen detecteert het SEO-dashboard de geplaatste links en geeft een waarschuwing als er eentje wordt verwijderd. In zo een geval kun je snel met 1 klik een herinnering sturen naar de webmaster met het verzoek de link weer te plaatsen.

Linkbuilding automatiseren

Met SEO-dashboard kun je linkbuilding eenvoudig automatiseren. Het vinden van linkbuilding prospects op basis van concurrenten, startpaginas / linkpagina's in jouw branche of relevante blog artikelen, het wordt allemaal gemakkelijk gemaakt met de aangeboden tools. Start vandaag nog met het aanmaken van een geautomatiseerde dripmail campagne om maximaal resultaat te behalen uit je website. De controle of een link is geplaatst en er nog steeds staat, wordt ook door SEO-dashboard gecheckt.

Het SEO-dashboard is voor iedereen:

De voordelen voor jou:

Online SEO-dashboard: SaaS oplossing - Software as a Service - geen installatie nodig, werkt op alle browsers
Platform onafhankelijk: werkt voor Joomla, Wordpress, Drupal of andere systemen
Voor iedereen: geschikt voor eindgebruikers en agencies
Volledig Nederlandstalig: alles in duidelijke taal
Bespaar tijd: alle informatie op 1 website en toegangkelijk voor meerdere mensen

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.1-2-appletree werkt mee in BizzMix:
BizzMix small