< />

Support per strippenkaart

Wil je makkelijk en snel dat support hebben bij je website en een voordelig tarief? Dan is de support strippenkaart de oplossing.

technical support strippenkaart

Afhankelijk van het aantal uren dat je van te voren inkoopt betaal je een lager uurtarief.
1 uur support per strippenkaart kost je € 78,- per uur exclusief de BTW.

Een strippenkaart van 5 uren komt op € 370,- en is dus een uurtarief van € 74,-.
Een strippenkaart van 10 uren komt op € 720,- en geeft nog meer voordeel: uurtarief € 72,-.

 • Werkzaamheden worden per strip van 10 minuten berekend.
 • De strippenkaart is 12 maanden geldig.
 • Weinig administratie, slechts 1 factuur voor meerdere werkzaamheden.

Is de strippenkaart vol? Dan krijg je een mailtje met een overzicht van de verbruikte strippen en wat we voor je hebben gedaan en de vraag om een nieuwe strippenkaart te kopen.

Koop je strippenkaart in de winkel.

Mollie voor je website

mollie logo 200pxBen jij op zoek naar een partij die het online betalen (iDEAL) voor jouw webwinkel of website kan verzorgen? Registreer je direct via onderstaande link bij psp Mollie en ontvang een superscherp iDEAL-tarief van slechts €0,29 per iDEAL-transactie!
Darnaast kan een bezoeker via Mollie ook betalenmet Bancontact (België), Paypal of creditcard, net wat jij instelt.

Via onderstaande link kom je meteen op de aanmeld pagina van Mollie:

Aanmelden bij Mollie

Mollie voor Joomla en WordPress

Mollie is geschikt voor beide CMS systemen, we hebben ervarig met zowel Joomla en WordPress (WooCommerce) en de bijhorende plugins/ extensies.

Mollie: betrouwbaar, solide en scherpe tarieven

Mollie is een Nederlandse payment service provider (afgekort: psp), gespecialiseerd in het aanbieden en verwerken van online betalingen voor jouw webshop of website. Een psp koopt verschillende betaalmethoden in bulk en tegen scherp tarief in, waardoor zij jou als webwinkelier veel werk uit handen nemen. Doordat zij ook de technische koppeling met jouw webwinkel verzorgen kunnen zij, tegen competitieve tarieven verschillende betaaloplossingen en een volledige afhandeling van jouw administratieve transactieverwerking verzorgen. Veelal beter en makkelijker dan de 'gewone' bank dit kan.

Met Mollie op je site kunnen je bezoekers betalen via iDEAL, Paypal, Visa, Creditcards, Bancontact, etc. Net wat jij wenst.
Jij kunt bij Mollie instelen welke betaalmethoden je accepteert en ik stel het in op je website (we moeten het dus aan beide kanten goed instellen).

Mollie hanteert gratis dagelijkse uitbetaling van gecollecteerde gelden, waardoor jij als webwinkelier / bedrijf / stichting / vereniging snel over je omzet kunt beschikken. De transactiekosten, per afgeronde betaling, worden ingehouden op de uit te keren tegoeden. Je ontvangt dus de ‘netto-bedragen’ op je zakelijke bankrekening.

ideal, paypal, bancontact via Mollie

Hoe werkt Mollie het aanvragen?

Voor een Mollie account is het volgende nodig:

 • Rechtsgeldig vertegenwoordiger
  Vul hier de gegevens in van (één van) de rechtsgeldig vertegenwoordigers van je bedrijf. Deze persoon moet in het handelsregister geregistreerd staan én tekenbevoegd zijn.
  Is degene die registreert iemand met een hoge politieke of ambtelijke functie (of heeft die gehad de afgelopen 12 maanden) dan zal er nader onderzoek gedaan worden naar die persoon en gelden er extra bepalingen.
 • Kopie van een legitimatiebewijs van de rechtsgeldig vertegenwoordiger nodig.
  Dit mag een paspoort of id-kaart zijn.
  Waarom moet ik een kopie van mijn legitimatiebewijs uploaden? Lees het hier
 • Bankrekening: je hebt een IBAN van een zakelijke bankrekening nodig
 • Een e-mailadres - bijv. van degene die de boekhouding doet, penningmeester, of als degene die hier verantwoordelijk is nogal eens kan wisselen, dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - de mail kan dan naar de juiste contactpersoon omgeleid worden. Let op! Dit moet je wel van te voren even instellen, dus voordat je de aanvraag doet.
 • Je site moet veilig zijn, dus minimaal bereikbaar zijn via https://
 • Algemene voorwaarden op de site moeten direct duidelijk vindbaar zijn, als ook de contact gegevens van je bedrijf of instelling.

Na aanmelding wordt je website gecontroleerd, dat kan wel 2 werkdagen duren.

Via onderstaande link kom je meteen op de aanmeld pagina van Mollie:
Aanmelden bij Mollie

mollie aanvragen

Klik na registreren op “Activeer mijn account” en nogmaals op “Activeer account”

 

Eenmaal ingelogd bij Mollie doe je de volgende instellingen:

‘Instellingen’ > Contactgegevens
website adres, geregistreerde handelsnaam, e-mail adres en telefoonnummer.

‘Instellingen’ > Betaalmethodes
aangeven welke betaalmethodes je accepteert. Alleen iDEAL is voldoende, eventueel SEPA.

‘Instellingen’ > Personaliseer checkout – hier kun je een logo van je bedrijf/stichting/vereniging plaatsen om de checkout pagina op-te-leuken. Eventueel kan ik een logo op het juiste formaat aanleveren.

Als PSP is Mollie verplicht te verifiëren of jouw bankrekening wel bij jou hoort, daarvoor moet je een test betaling doen. Veelal is dat dat je 1 cent moet overboeken. Je krijgt vanzelf de instructies met uniek betalingskenmerk zodat jouw gegevens geverifieerd kunnen worden.

Onder de tab ‘Ontwikkelaars’ staan de API-keys, deze heb ik nodig om in de website te verwerken.
In eerste instantie alleen de Test API-key, daarna ook de Live API-key.
Klik op de knop ‘Kopieer’ om de hele key te kopiëren en stuur die per mail naar me op, geef tevens even aan welke API-code het is (Test of Live)

Hoe verder?

Als webontwikkelaar gaan wij jouw betaal applicatie (webshop / betaal formulier) koppelen met een iDEAL plugin die op zijn beurt weer met Mollie kan communiceren. In eerste instantie gebruiken we de test-API zodat we kunnen testen of alles naar behoren werkt.
Als dat is afgerond, zetten we de API-live code in de plugin en kun je online van start gaan.

Met de inloggegevens van Mollie kun je zelf volgen of er iDEAL betalingen binnen komen.
Wij hebben geen toegang nodig tot je Mollie account (dat willen we ook niet).

 

Joomla Monitoring Systeem

Maak je gebruik van ons Technisch Onderhouds Contract, dan brengen we je site onder in ons Joomla Monitoring Systeem (JMS).

joomla monitoring

uptime monitoringHet JMS houdt je website in de gaten, wij krijgen per mail bericht als de website plotseling niet meer bereikbaar is, zodat we meteen kunnen checken wat er aan de hand is.
Enkele belangrijke extensies, waaronder backups en de beveiliging van je website worden automatisch geüpdate zodra er een nieuwere versie van beschikbaar is. Je bent dus niet afhankelijk van een weekend, vakantie of drukte.
Indien nodig starten we een audit van je website waarbij we de hele site scannen en vergelijken met de core-Joomla files van die betreffende Joomla versie. Onregelmatigheden, tips en risico's worden in een rapport beschikbaar gesteld aan de techneut van 1-2-appletree die op zijn beurt actie kan ondernemen. Daarmee blijft je website veilig en up-to-date.

jms1

Met deze tool checken we bepaalde default instellingen van je Joomla site. Staat er iets niet goed, dan komen we er snel achter.

 

jms3

Per website hebben we een goed overzicht van welke extensies geüpdate moeten worden. Sommige kunnen we automatisch updaten, echter de meeste worden toch handmatig gestart en daarna gecheckt hoe de website erop reageert. Ook checken we meteen de PHP-versie van je site, minstens zo belangrijk.

 

Website gehackt?

Is om wat voor reden ook je Joomla website gehackt, dan kunnen we met ons JMS ook onderzoeken welke files zijn gewijzigd en eventueel wat er is gewijzigd, zodat we snel de website weer kunnen herstellen. Een wel zo veilig idee!

 jms2

Met deze tool checken we je hele website en kijken naar alle kwetsbare punten van je site: welke extensies mails kunnen verzenden, of files kunnen uploaden.

1-2-appletree is Joomla specialist

We werken dagelijks aan Joomla  websites van onze klanten. Niet alleen bouwen we nieuwe websites, ook doen we het technisch onderhoud, doen SEO-optimalisatie, geven advies, hosten we Joomla websites en herstellen we websites die gehackt zijn, .... van nieuwe klanten die nog geen TOC of hosting van ons hebben ;-) 

Terug naar: hosting overzicht - Technisch Onderhoud Contract

Wil je ook zonder zorgen je website gebruiken?  Laat ons je website monitoren:

Contact

 

SSL certificaten

Een SSL certificaat is de norm als het gaat over het beveiligen van transacties en data-uitwisseling op het internet.

Wat is een SSL certificaat?https logo1

Met een SSL certificaat is de communicatie tussen de browser (op de PC van de bezoeker) en je website (op de hosting server) versleuteld en daardoor beveiligd. Login gegevens zoals een wachtwoord  en gegevens die op een formulier worden ingevuld, worden  op deze manier zodanig versleuteld, dat anderen het niet kunnen uitlezen, ook hackers niet. Je herkent het aan de 'https' die voor de URL staat. Ook wordt er wel een groen slotje in de URL-balk getoond (afhankelijk welk type SSL-certificaat je afneemt)

Heb ik SSL nodig?

Wil je de communicatie tussen de bezoeker en je website beveiligen, zoals bij een webshop, dan is een SSL een must. Voor veel andere websites, bijv als er moet worden ingelogd of er worden privé gegevens op een formulier ingevuld, ook dan biedt een SSL-certificaat zekerheid en vertrouwen.
En nog iets:  Google plaatst websites met een SSL certificaat hoger in de zoekresultaten dan websites zonder SSL.
Update sept 2017: Met de komst van een nieuwe versie van browser Chrome (in okt 2017) wordt er ook gecheckt of er een SSL aanwezig is als een bezoeker iets op een webpagina gaat invullen, zoals bij een zoekveld of een (contact)formulier. Is er dan geen SSL, dan zal de browser de melding 'niet veilig' vertonen.

 Soorten SSL certificaten

Afhankelijk van de wensen en de toepassing zijn er verschillende soorten SSL certificaten:

 • DV of Domain Validated - de eenvoudigste vorm van een SSL certificaat waarbij alleen de domeinnaam gevalideerd wordt.
 • OV of Organization Validated - een iets uitgebreider SSL certificaat waarbij ook de bedrijfsnaam gevalideerd wordt.
 • EV of Extended Validation - de meest uitgebreide SSL certificaat waarbij domeinnaam, bedrijfsgegevens en de aanvrager gevalideerd worden.

Daarnaast kun je nog onderscheid maken in wat het SSL certificaat moet beschermen:

 • single SSL waarbij alleen de domeinnaam (met en zonder www) worden gebruikt
 • wildcard SSL  waarbij alle subdomeinen gedekt worden.

Neem contact op om af te stemmen welk SSL-certificaat voor jou het meest geschikt is.

Kosten SSL

Voor een standaard website met een contactformulier is een DV single SSL certificaat vaak voldoende. De kosten voor aanschaf varieert per hosting aanbieder en zal rond de 50 euro op jaarbasis zijn.
Daarnaast zijn er eenmalig instel kosten: het SSL moet op de site geactiveerd worden, het CMS moet erop worden ingesteld, maar belangrijker is dat alle content die door de site wordt gebruikt, ook via SSL verloopt. Vaak zijn er bestanden in het CMS (afbeelding, css-file) die toch hardcoded nog op http staan (dus zonder SSL) Deze worden opgespoord en aangepast, zodat er niet alsnog een foutmelding bovenaan je browser wordt getoond.
Tevens testen wij de site en passen Google Analytics en Google Search Console aan, zodat ook daar https standaard wordt.
Bezoekers die de site via http (zonder SSL) willen bezoeken (bijv. omdat er linkjes (met http)  staan op andere sites naar jouw site) die forceren we om toch de https variant te openen. Deze eenmalige aanpassing is voor een standaard site 1 à 2 uur werk.

 

Contact

 

Terug naar: hosting overzicht - Technisch Onderhoud Contract

Portfolio

Overzicht van een deel van de websites en SEO projecten waar wij de afgelopen jaren aan gewerkt hebben:

Enginia Software - Nootdorp / Hengelo

Enginia Software - Nootdorp / Hengelo

Enginia detachering - Nootdorp / Hengelo

Enginia detachering - Nootdorp / Hengelo

Enginia - Nootdorp / Hengelo

Enginia - Nootdorp / Hengelo

Hairstudio Oase - Purmerend

Hairstudio Oase - Purmerend

Eteha Flextraco - Papendrecht

Eteha Flextraco - Papendrecht

Horchner & Hammersma - Nootdorp

Horchner & Hammersma - Nootdorp

Ring Van Putten - Spijkenisse

Ring Van Putten - Spijkenisse

MDL Centrum LUMC - Leiden

MDL Centrum LUMC - Leiden

Everest Interim - Rotterdam

Everest Interim - Rotterdam

Praktijk Schrijer - Zoetermeer

Praktijk Schrijer - Zoetermeer

Interactiefveranderen - Hilversum

Interactiefveranderen - Hilversum

Solviteers - Houten

Solviteers - Houten

Unispray - Nieuwegein

Unispray - Nieuwegein

Liliwadi - Sommelsdijk

Liliwadi - Sommelsdijk

MSC - Ridderkerk

MSC - Ridderkerk

Huisartsenpraktijk Wilbrink - Voorthuizen

Huisartsenpraktijk Wilbrink - Voorthuizen

De Leegruimer - Zwijndrecht

De Leegruimer - Zwijndrecht

Klant Incasso - Dordrecht

Klant Incasso - Dordrecht

Ned. Ver. voor Cardiologie - Utrecht

Ned. Ver. voor Cardiologie - Utrecht

Paraat Service - Papendrecht

Paraat Service - Papendrecht

Anders Verzuimmanagement - Dordrecht

Anders Verzuimmanagement - Dordrecht

Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK)

Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK)

Zorggroep Amsterdam Oost - Amsterdam

Zorggroep Amsterdam Oost - Amsterdam

Wenink \ Holtkamp Architecten - Eindhoven

Wenink \ Holtkamp Architecten - Eindhoven

CJBD - Drechtsteden

CJBD - Drechtsteden

K&W Transmissies - Lelystad

K&W Transmissies - Lelystad

Verloskundigen Lucina - Dordrecht

Verloskundigen Lucina - Dordrecht

Hart Long centrum Leiden - LUMC - Leiden

Hart Long centrum Leiden - LUMC - Leiden

Buikdansschool Yamina - Den Haag

Buikdansschool Yamina - Den Haag

Car2business - Dordrecht

Car2business - Dordrecht

Concor.net - Landelijke registratie en DNA-Bank aangeboren hartafwijking

Concor.net - Landelijke registratie en DNA-Bank aangeboren hartafwijking

Unispray - Nieuwegein

Unispray - Nieuwegein

Huurders Leusden Voor Elkaar - Leusden

Huurders Leusden Voor Elkaar - Leusden

Hairways - Amsterdam

Hairways - Amsterdam

Trainings Advies - Rijswijk ZH

Trainings Advies - Rijswijk ZH

Combell hosting

Voor MKB bedrijven bieden we de hosting diensten van onze partner Combell.

Combell  (voorheen: Byte) levert hosting die gebruik maakt van clustertechnologie. Je website staat dan niet op één vaste server maar op een cluster van servers, waarbij er voor elke taak (database, webbestanden, email) een aparte server is geoptimaliseerd.
Je hebt keuze in welke PHP-versie je wil gebruiken, er worden historische backups van je site en je database gemaakt en op somige pakketten is Varnish Cache beschikbaar, waardoor je website nog sneller wordt.

3 pakketten beschikbaar:

Websecure pakket

2GB webruimte voor je bestanden
500MB database ruimte
75 mailboxen
dataverkeer en CPU: fair use

Totaal € 150,- per jaar

Web Performance pakket

5GB webruimte voor je bestanden
1GB database ruimte
100 mailboxen
dataverkeer en CPU : fair use
Extra's:  Varnish Cache

Totaal € 300,- per jaar

Web Optimize pakket

10GB webruimte voor je bestanden
2GB database ruimte
100 mailboxen
dataverkeer en CPU: fair use
Extra's:  Varnish Cache

Totaal € 540,- per jaar

 

 

Uitleg Combell clusterhosting en Varnish

Terug naar: hosting overzicht

Zelf hosting regelen?

Als je een beetje rond kijkt op internet kun je je website al hosten voor 20 tot 30 euro per jaar. Genoeg aanbieders die jou graag als klant willen.

Maar... als je serieus aan de gang wil met je website dan zul je ontdekken dat je met een Joomla site bij zulke hosters nog wel eens tegen problemen aanloopt. Om er een paar te noemen: de FTP snelheid (om backups te downloaden)  is traag, de rechten om zelf iets te installeren staan verkeerd, waardoor je foutmeldingen krijgt en white-screens-of-death.  Verkeerde PHP "safe mode" settings. Geen duidelijk beleid in PHP-updates, waardoor de hoster zomaar kan besluiten van de ene op de andere dag te updaten naar een nieuwere versie (waardoor je website opeens niet meer werkt) Of juist zo lang mogelijk blijft doorgaan met 1 verouderde (en dus gevaarlijke) PHP versies.
Kortom er zijn genoeg items, waar een gewone gebruiker geen erg in heeft, die (grote)  problemen kunnen geven.

Vandaar dat wij eigen hosting kunnen aanbieden, waarbij we gebruik maken van hosting partijen die we zelf geselecteerd hebben, en uitgebreid getest! Hosting die speciaal is ingericht voor Joomla!

Terug naar: hosting overzicht

Technisch Onderhouds Contract

Het Technisch Onderhouds Contract (afgekort: TOC) start op het moment dat je Joomla website online staat, dus al bij de ontwikkeling van de website beginnen we met het technisch onderhoud.

Dit zorgt ervoor dat je website in goede conditie blijft. En dan kijken we met name naar de technische zaken van je website: PHP versies, nieuwe updates van geinstalleerde extensies, en uiteraard installeren we nieuwe updates van Joomla.

Korte samenvatting van wat we doen bij een TOC:

 • installeren van de laatste stabiele update van Joomla
 • updaten van geinstalleerde extensies
 • backup maken van de hele website én de database
 • installatie van extra beveiligings tool, JCE editor en backup tool
 • regelmatige controle op wijzigingen van belangrijke files (controle op hackers)

 

Admintools
Met deze Joomla extensie controleren we iedereen die probeert in te loggen op de backend van de website. Wordt er in korte tijd meerdere keren foutief ingelogd (login failure), dan wordt het IP-adres waarvandaan wordt gewerkt geblokkeerd. Gebeurd dit te vaak, dan wordt dat IP-adres langer geblokkeerd. Zo blijft je Joomla website veilig!

hacker detectieUsername 'admin' en bijhorend password 'admin' is dus echt niet veilig!

 

 

 

 

Akeeba Backup Prof
Met deze tool kunnen we snel een backup maken van de hele site (bestanden, afbeeldingen en database) die we lokaal op onze NAS opslaan of direct in de cloud op een afgeschermde Amazon S3 server in Europa. Op die manier beschikken we over verschillende backups van je website, voor het geval dat er toch eens iets mis gaat. Wel een veilig idee!
TIP: beheer je zelf je Joomla site? Maak dan altijd eerst een backup van de hele website, alvorens je deze update. Het regelmatig maken van updates van je site is belangrijk!
TIP2: Maak je iedere maand een backup van je Joomla site, laat die backups niet op de hosting omgeving staan, maar verplaats de backups naar een veilige omgeving die los staat van je server.

joomla backups

 

Uptime monitoring
We houden je website goed in de gaten en monitoren elke 5 minuten wat de status is. Zodra de website niet meer bereikbaar is, krijgen we daar bericht van. Op die manier kunnen we snel actie ondernemen als er echt iets aan de hand is.
uptime monitoring

 In het technisch onderhouds contract checken wij elke maand je website en doen een update van je website als dat nodig is.

Wil je ook zonder zorgen je website gebruiken?  Neem dan een onderhouds contract:

Contact

 

 

 

Webhostingvoordezaak

cloudlinux cageFS

Met webhostingvoordezaak.nl biedt 1-2-appletree betrouwbare hosting pakketten aan voor kleine actie-websites (500MB) tot bedrijfswebsites met meerdere e-mailboxen. Al beschikbaar vanaf € 3,95 per maand.

Voordelen webhostingvoordezaak:

uitermate geschikt voor Joomla en WordPress sites - geen rechten problemen, je kunt zowel via het CMS bestanden uploaden als via FTP, je website zal ze in beide gevallen kunnen gebruiken.
veilige hosting vanwege Cloud Linux omgeving met CageFS, waardoor hackers weinig kans hebben
 (cageFS biedt een afgeschermde omgeving, elke site draait in zijn eigen 'kooi' - een vrij unieke opl;ossing die niet gebruikelijk is in een shared hosting omgeving)
extra bescherming met imunify360 (Web Application Firewall (WAF) en Intrusion Prevention System (IPS) ) - een firewall is een extra laag rondom de website die in de gaten houdt welk verkeer er in en uit gaat en meteen ingrijpt als er iets verdachts gebeurd
veel minder spam  door spam filtering op ingaande én uitgaande mail
spam direct doorsturen naar je spam-box  door een instelbaar spam-filter op de mailboxen - hierdoor kun je SPAM berichten markeren door in de onderwerpregel automatisch *** SPAM *** te plaatsen én in je mailprogramma kun je daar op filteren, zodat die mail meteen in je SPAM-box terecht komt
mail problemen makkelijk oplossen door controle op inkomende mail in het hosting panel - als er eens problemen zijn met het ontvangen van mail, dan is hier veelal te achterhalen wat de oorzaak is en kun je het daarna oplossen. Als webmaster kan ik in zo een geval jou advies geven.
uitbreidbaar met SSL-certificaat (voor groen slotje in adresbalk)
keuze uit verschillende PHP-versies (5.6 t/m 7.4), hierdoor kun je je website op tijd updaten en is je hosting omgeving ook geschikt voor nieuwere versies van je CMS die in de toekomst uitkomen
dagelijkse backups  standaard maken  we dagelijks een backup van de bestanden, je database en je mail en in geval van een calamiteit kunnen we die terug zetten. Ook kunnen we afspraken maken over het maken van een complete backup die we veilig op een  andere locatie plaatsen.
snelle websites  door gebruik te maken van snelle SSD schijven in plaats van de ouderwetse harddisks

imunify360 firewallimunify360 firewall

 

Personal

500MB data opslag
geen database
3 mailboxen

€ 3,95 per maand

Basis+

1GB data opslag
5GB dataverkeer
1 database
10 mailboxen

€ 5,40 per maand

Premium+

2,5GB data opslag
10GB dataverkeer
2 databases
25 mailboxen

€ 7,95 per maand

Professional

5GB data opslag
20GB dataverkeer
5 databases
50 mailboxen

€ 13,50 per maand

Prijzen zijn excl BTW en per maand, echter deze worden vooraf per jaar berekend.

Terug naar: hosting overzicht

 

Hosting bestellen

Wil je een hosting pakket bestellen? Vul dan onderstaand formulier in. Ik neem dan contact met je op om af te stemmen welke stappen we ondernemen.
Wat is uw naam

Wat is uw bedrijfsnaam

Geef uw telefoonnummer op zodat we in het geval van vragen contact met u kunnen opnemen.

Vul hier uw e-mail adres in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

Wilt u de domeinnaam voor de website opgeven?

Kies een hosting pakket

Als je nog een vraag hebt, vul je dat hier in.

Als je op 'verzenden' klikt, ga je akkoord dat we jouw gegevens verwerken en opslaan, zodat we bijv. contact met je kunnen opnemen. Zie ook onze Privacy verklaring

Zoekmachine optimalisatie

In beeld komen, de aandacht pakken en vasthouden

SEO (search engine optimisation) is het zorgen voor hoge posities in de zoekresultaten van zoekmachines en daardoor gevonden worden door de juiste doelgroep.

SEO tips & trucs

Had je vroeger nog trucjes om hoog te scoren, bijv door de zoekmachine te misleiden door veel gebruikte zoektermen veel te herhalen, dit soort praktijken is inmiddels uit den boze. Niet gebruiken dus.

Maar wat dan wel?
Google wil gewoon goede content met een duidelijke structuur en relevantie.
Ik kan hier wel vertellen hoe het wel of niet moet, inmiddels is Google daar zelf ook best open in, dus check het zelf op Google's Webmaster Academy (nieuw venster) en check met name punt 3 en 4.

Aanpak
In het voortraject bespreken we op welke zoekwoorden je website gevonden moet worden, we kijken naar je concurrentie en doen vervolgens een zoekwoord-onderzoek. In het SEO-rapport schrijven we alles op wat we kunnen verbeteren en gaan daar dan graag mee aan de slag.

Zoekmachine optimalisatie tools
Onderstaande tools bevelen we aan om te gebruiken:

 • RSSeo, Route66, PWTSEO - Joomla extensie voor het beheer van titels, kopjes en metatag description
 • OSMap - XML en HTML sitemap voor je Joomla site
 • GSC - Google Search Console (vroeger Google Webmaster Tools) geeft inzicht in hoe Google naar je site kijkt
 • GA - Google Analytics
 • SEO dashboard - een online dienst waar je je website kunt laten analyzeren op SEO. Lees meer over SEO dashboard.

 tracking keywords

Joomla website gehackt? Wij lossen het op

Het overkwam Kees een jaar geleden...
een wat onduidelijk mailtje van zijn hostingprovider, waarin stond dat ze zijn site hadden uitgeschakeld want er werd spam verstuurd en dat was niet volgens hun voorwaarden. Kees logde vervolgens in op zijn site, maar dat bleek niet meer mogelijk. Dan maar eens bellen met die hosting provider, na 5 min in de wacht gestaan te hebben kreeg hij eindelijk iemand aan de lijn. Een jongeman, duidelijk heel technisch onderlegd, vertelde hem dat zijn site was gehacked en daarom door de hoster tijdelijk op non-actief was gezet. Iets over Joomla, oude versie en dat het vandaag al de zoveelste was.
Kees kon er niet veel mee en zelf oplossen?  Hij zou niet weten waar hij moest beginnen! Zo technisch was hij nu ook weer niet. En de webbouwer, zo'n jonge gast die zijn site had gebouwd, daar had hij al lang niets meer van gehoord. De laatste keer gaf hij ook nog eens niet thuis.

Technisch onderhoud?

En zo kwam Kees, na even te googlen, bij mij terecht. Ik vroeg hem wie de site gebouwd had en of ze ook onderhoud deden, technisch onderhoud wel te verstaan. Ik legde uit dat zijn website bestond uit heel veel regeltjes code en diverse handige stukjes software die allemaal met elkaar samenwerkten, en dat daar regelmatig nieuwere versies van uit kwamen. De ene keer met verbeteringen en nieuwe functies, maar vaak ook om 'bugs' op te lossen of security-issues. En die laatste zijn belangrijk, heel belangrijk!
Kees had de indruk dat zijn webbouwer dit niet deed, de site was 2 jaar geleden gebouwd, had veel geld gekost maar volgens Kees werd er daarna niets meer gedaan. Eigenlijk had hij geen contact meer met die webbouwer.

Voor mij was het duidelijk, de security update van een half jaar geleden was dus niet geinstalleerd, waarschijnlijk was er geen enkele update gedaan de afgelopen 2 jaar. Een wonder dat de site het nog zolang goed deed.... Maar goed, daar schiet Kees niets mee op.

Geen backup....

Ik vertelde Kees dat ik graag wilde kijken naar de site om te zien welke versie er is gebruikt, welke extra extensies waren gebruikt en dat we dan een voorstel konden doen om de site te herstellen. Op mijn vraag of er ook een recente backup was van de site, van voordat de site gehacked was, kon Kees me geen antwoord geven. Achteraf bleek deze er ook niet te zijn...
Kees kreeg een mailtje van me met de vraag welke gegevens hij moest opzoeken. Kees verzamelde de inloggegevens die hij van de hoster had gekregen en stuurde het me toe. Hij kreeg weer een beetje hoop dat zijn site snel weer in de lucht kwam.
Na ons telefoongesprek en de gegevens die Kees me stuurde kon ik aan de gang. Even bellen met de hoster en uitgelegd dat ik nu de site van Kees ging herstellen. Nog diezelfde middag was de site weer online. Kees was opgelucht en begreep nu ook dat hij maar weinig van websites, hosting  en dat soort technische dingen afwist. En dat hij geen contact meer had met de vorige webbouwer vond hij helemaal niet erg meer. Die had toch beter moeten weten?
De site van Kees is nu beter beschermd en wordt, bijna dagelijks gecontroleerd of er iets geupdate kan worden. En er wordt regelmatig een backup gemaakt van de hele site inclusief de database. Een hele geruststelling!

Tot zover het verhaal van Kees. Is het herkenbaar? Ben jij ook een 'Kees'? Geen probleem, ieder z'n vak. Voor mij is dat Joomla, en nog wat SEO, hosting, marketing automation, etc.

Is je Joomla website gehackt? Dan lossen wij het snel voor je op.

Er zijn tal van redenen waarom jouw Joomla website kon worden gehackt. Meestal is de oorzaak dat er geen goed onderhoud is gepleegd. Joomla 1.5 / 2.5  is niet op tijd geupdate naar de laatste (veilige)  versie of er zijn verouderde extensies gebruikt. Extensies zijn extra tools die binnen Joomla worden gebruikt, bijv. een formulier extensie.  Heb je deze (of je webmaster)  niet op tijd geupdate, dan kan het fout gaan.

1-2-appletree heeft ruime ervaring met Joomla websites die gehackt zijn en weer gerepareerd moeten worden. We kunnen dit oplossen binnen enkele uren tot max een paar dagen, afhankelijk van de complexiteit.
We hebben het afgelopen jaar voor verschillende bedrijven de website gerepareerd of zelfs gemigreerd naar een nieuwere Joomla versie.

Aanvraag website hack oplossen

Moet ik een gehackte Joomla website repareren?

Wellicht vraag je je af, of je een gehackte website wel moet repareren. Het antwoord is volmondig: JA.

Ten eerste zal je hostingprovider het niet fijn vinden dat je site is gehackt. Op een 'shared hosting' omgeving, waar veel site op draaien, is dit een groot gevaar. Andere websites kunnen ook wel eens geinfecteerd worden.
Ten tweede, als je je website serieus neemt, dan wil je niet gebanned worden door Google. Een gehackte website kan namelijk spam-mail versturen, soms zelfs uit jouw naam. Maar ook kan je site een virus bevatten en anderen besmetten, bijv je klanten die je site bezoeken. En dat is wel het laatste wat je wil.

Migreren

Is je Joomla site versie 1.0, 1,5 of 2.5 dan moet je, wil je veilig blijven, je website na reparatie migreren naar de nieuwste versie van het Joomla CMS. Vraag ons wat de mogelijkheden zijn.
Lees meer over: Joomla migratie

Hoe merk je dat je Joomla site gehackt is?

hackerAllereerst: hackers gaan vaak zodanig te werk dat je het niet direct ziet en er niets van merkt. Vaak willen ze ongestoord jouw site misbruiken om spam te versturen, door te verwijzen naar webshops, virussen verspreiden of zelfs phishing.
Je komt er vaak pas achter als Mozilla Firefox of Google Chrome de website bestempelen als onveilig, dat Google aangeeft dat je website  een 'gerapporteerde aanvalsite' is of dat je van je hoster het bericht krijgt dat ze je website hebben uitgeschakeld.

Tip: Je kunt je site door Google laten controleren of deze bekend staat als  geinfecteerde website. Gebruik daarvoor de link:  http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=www.jouwwebsite.com en vervang het laatste stukje 'www.jouwwebsite.com' door de naam van jouw website. Maar let op: het is fijn als Google aangeeft dat je site niet bekend staat als verdacht, het wil nog niet zeggen dat je site niet gehackt is. Op sommige websites komt de google-bot niet dagelijks langs, het kan dan wel eens weken duren voordat een hack op je website wordt gedetecteerd.

Ook aan andere kleine wijzigingen op je site kun je merken dat er iets aan de hand is. Er staan plotseling bestanden op je site die je niet zelf hebt geplaatst, of plaatjes worden niet meer getoond op plekken waar dit eerst wel het geval was. Heb je dit in combinatie met een verouderde Joomla 1.0.x of 1.5.x site, dan is het verstandig om onderzoek te laten doen.

Is jouw Joomla site gehackt?

Als jouw Joomla website gehackt is, bel dan met 1-2-appletree 078-6179510 en vraag naar Nico Bouwman. Wellicht kunnen we op korte termijn de zaak herstellen.

 Joomla website gehackedjoomla site gehacktJoomla site gehacked

 

review trustpilot1

Kun je een hack voorkomen?

Uiteraard wil je dat je Joomla website niet gehacked wordt, dus wat kun je doen om dat te voorkomen?
Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de nieuwste versie van Joomla, ( 3.7.4 is dat op: 7-8-2017) En daarnaast zorg je ervoor dat alle extensies (componenten, modules en plugins)  up-to-date zijn. Uiteraard gebruik je alleen originele extensies, dus niet gedownload van sites anders dan die van de maker. Gebruik veilige wachtwoorden en installeer een speciale component die hackers buiten de deur houdt.

Wat kun je zelf doen? Lees de tips op 'Beveiliging Joomla website'

 

Aanvraag website hack oplossen

 

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small