• Home
 • Mollie voor je site

Mollie voor je website

mollie logo 200pxBen jij op zoek naar een partij die het online betalen (iDEAL) voor jouw webwinkel of website kan verzorgen? Registreer je direct via onderstaande link bij psp Mollie en ontvang een superscherp iDEAL-tarief van slechts €0,29 per iDEAL-transactie!
Darnaast kan een bezoeker via Mollie ook betalenmet Bancontact (België), Paypal of creditcard, net wat jij instelt.

Via onderstaande link kom je meteen op de aanmeld pagina van Mollie:

Aanmelden bij Mollie

Mollie voor Joomla en WordPress

Mollie is geschikt voor beide CMS systemen, we hebben ervarig met zowel Joomla en WordPress (WooCommerce) en de bijhorende plugins/ extensies.

Mollie: betrouwbaar, solide en scherpe tarieven

Mollie is een Nederlandse payment service provider (afgekort: psp), gespecialiseerd in het aanbieden en verwerken van online betalingen voor jouw webshop of website. Een psp koopt verschillende betaalmethoden in bulk en tegen scherp tarief in, waardoor zij jou als webwinkelier veel werk uit handen nemen. Doordat zij ook de technische koppeling met jouw webwinkel verzorgen kunnen zij, tegen competitieve tarieven verschillende betaaloplossingen en een volledige afhandeling van jouw administratieve transactieverwerking verzorgen. Veelal beter en makkelijker dan de 'gewone' bank dit kan.

Met Mollie op je site kunnen je bezoekers betalen via iDEAL, Paypal, Visa, Creditcards, Bancontact, etc. Net wat jij wenst.
Jij kunt bij Mollie instelen welke betaalmethoden je accepteert en ik stel het in op je website (we moeten het dus aan beide kanten goed instellen).

Mollie hanteert gratis dagelijkse uitbetaling van gecollecteerde gelden, waardoor jij als webwinkelier / bedrijf / stichting / vereniging snel over je omzet kunt beschikken. De transactiekosten, per afgeronde betaling, worden ingehouden op de uit te keren tegoeden. Je ontvangt dus de ‘netto-bedragen’ op je zakelijke bankrekening.

ideal, paypal, bancontact via Mollie

Hoe werkt Mollie het aanvragen?

Voor een Mollie account is het volgende nodig:

 • Rechtsgeldig vertegenwoordiger
  Vul hier de gegevens in van (één van) de rechtsgeldig vertegenwoordigers van je bedrijf. Deze persoon moet in het handelsregister geregistreerd staan én tekenbevoegd zijn.
  Is degene die registreert iemand met een hoge politieke of ambtelijke functie (of heeft die gehad de afgelopen 12 maanden) dan zal er nader onderzoek gedaan worden naar die persoon en gelden er extra bepalingen.
 • Kopie van een legitimatiebewijs van de rechtsgeldig vertegenwoordiger nodig.
  Dit mag een paspoort of id-kaart zijn.
  Waarom moet ik een kopie van mijn legitimatiebewijs uploaden? Lees het hier
 • Bankrekening: je hebt een IBAN van een zakelijke bankrekening nodig
 • Een e-mailadres - bijv. van degene die de boekhouding doet, penningmeester, of als degene die hier verantwoordelijk is nogal eens kan wisselen, dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - de mail kan dan naar de juiste contactpersoon omgeleid worden. Let op! Dit moet je wel van te voren even instellen, dus voordat je de aanvraag doet.
 • Je site moet veilig zijn, dus minimaal bereikbaar zijn via https://
 • Algemene voorwaarden op de site moeten direct duidelijk vindbaar zijn, als ook de contact gegevens van je bedrijf of instelling.

Na aanmelding wordt je website gecontroleerd, dat kan wel 2 werkdagen duren.

Via onderstaande link kom je meteen op de aanmeld pagina van Mollie:
Aanmelden bij Mollie

mollie aanvragen

Klik na registreren op “Activeer mijn account” en nogmaals op “Activeer account”

 

Eenmaal ingelogd bij Mollie doe je de volgende instellingen:

‘Instellingen’ > Contactgegevens
website adres, geregistreerde handelsnaam, e-mail adres en telefoonnummer.

‘Instellingen’ > Betaalmethodes
aangeven welke betaalmethodes je accepteert. Alleen iDEAL is voldoende, eventueel SEPA.

‘Instellingen’ > Personaliseer checkout – hier kun je een logo van je bedrijf/stichting/vereniging plaatsen om de checkout pagina op-te-leuken. Eventueel kan ik een logo op het juiste formaat aanleveren.

Als PSP is Mollie verplicht te verifiëren of jouw bankrekening wel bij jou hoort, daarvoor moet je een test betaling doen. Veelal is dat dat je 1 cent moet overboeken. Je krijgt vanzelf de instructies met uniek betalingskenmerk zodat jouw gegevens geverifieerd kunnen worden.

Onder de tab ‘Ontwikkelaars’ staan de API-keys, deze heb ik nodig om in de website te verwerken.
In eerste instantie alleen de Test API-key, daarna ook de Live API-key.
Klik op de knop ‘Kopieer’ om de hele key te kopiëren en stuur die per mail naar me op, geef tevens even aan welke API-code het is (Test of Live)

Hoe verder?

Als webontwikkelaar gaan wij jouw betaal applicatie (webshop / betaal formulier) koppelen met een iDEAL plugin die op zijn beurt weer met Mollie kan communiceren. In eerste instantie gebruiken we de test-API zodat we kunnen testen of alles naar behoren werkt.
Als dat is afgerond, zetten we de API-live code in de plugin en kun je online van start gaan.

Met de inloggegevens van Mollie kun je zelf volgen of er iDEAL betalingen binnen komen.
Wij hebben geen toegang nodig tot je Mollie account (dat willen we ook niet).

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small