zoekmachine optimalisatie - SEO

Zoekmachine optimalisatie (engels: Search Engine Optimization - SEO) is de kunst van het optimaliseren van een website, zodat deze beter gevonden wordt in de zoekmachines. Voor Nederland geldt dan Google als belangrijskte zoekmachine, omdat deze het meeste wordt gebruikt.
Zoekmachines bezoeken een wesbite en indexeren deze, waardoor de verschillende pagina's in de zoekresultaten getoond worden.

SEO wordt toegepast om goed te scoren in de 'organische zoekresultaten van Google'. Daarmee worden de gewone zoekresultaten bedoeld, niet de advertenties van Google Adwords die boven aan de pagina of soms onderaan worden getoond.

Meer info over SEO en het SEO dashboard, een online tool om websites op SEO gebied te scannen en te verbeteren

MOD_RAXO_ALLMODE_NOIMAGE
oktober 29, 2018 2905

Wat is bouncepercentage?

in zoekmachine optimalisatie
Het begrip bouncepercentage wordt nog wel eens verkeerd begrepen. Eigenlijk is dit het percentage van de bezoekers die je website bezoeken, slechts 1 pagina bekijken en dan de website weer verlaten. Het wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd. De…
webmaster tools
augustus 16, 2017 1935

Wat is Google Search Console?

in zoekmachine optimalisatie
Google Search Console is een platform waar je je website kunt aanmelden en daarmee kunt laten communiceren met Google. Je kunt er aangeven welke versie van je website geindexeerd moet worden (http of https en met of zonder www ervoor), je kunt er…
augustus 16, 2017 3063

Wat is een sitemap?

in zoekmachine optimalisatie
Een XML sitemap is een bestand die een overzicht weergeeft van alle webpagina's op een website. Het is tevens een XML-bestand wat speciaal gemaakt is voor zoekmachines om makkelijk te lezen. Je kunt een sitemap zien als de inhoudsopgave van een boek.
tag label
augustus 16, 2017 2281

Gebruik ALT tags voor afbeeldingen voor betere SEO

in zoekmachine optimalisatie
Ook de afbeeldingen op je site kun je optimaliseren, en daarmee de pagina waarop ze staan beter omschrijven voor zoekmachines. Daarvoor gebruik je de ALT-tag van een afbeelding. Hiermee geef je een korte omschrijving van de afbeelding, waardoor Google beter…

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small