responsive website laten maken

Joomla specialist

Al sinds Mambo (de voorloper van Joomla) beheren en ontwikkelen we websites met Joomla. Met zoveel jaar ervaring worden we dan ook wel als Joomla specialist of expert gezien door onze klanten.

Maar wanneer ben je nu een Joomla specialist?

joomla logo - specialistWij werken al jaren met Joomla, dag in dag uit. Daarnaast zijn we actief in de Joomla community, de groep van mensen die Joomla ontwikkelt, ondersteunt, etc. We organiseren maandelijks een Joomla User Group (JUG Breda), helpen gebrukkers tijdens deze open avonden, zijn spreker geweest op diverse JUG’s (Breda, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch) en de Joomladagen.

Hieronder lees je wat ons onderscheid als Joomla expert.

Website ontwikkeling

Vanuit een eigen Joomla basis installatie ontwikkelen we Joomla websites. In deze basis installatie zitten standaard enkele PRO extensies die we binnen elke Joomla site gebruiken. Denk aan een handige editor, een backup programma die bij het onderhoud wordt gebruikt om regelmatig backups van de website én database te maken en deze veilig elders op te slaan. Als website ontwikkelaar kennen we heel veel Joomla extensies waaruit we een keuze maken welke handig zijn (en betrouwbaar, en updates krijgen, en…) voor jouw website en/of webshop.

Jouw Joomla website wordt onder andere voorzien van enkele Pro extensies die Joomla beter maken dan wat er standaard in zit:

  • JCE editor vervangt de standaard tekst editor - deze biedt nog meer krachtige mogelijkheden
  • Akeeba Backup zorgt voor het automatisch maken van een backup van de website én database, die wij dan elders opslaan zodat deze veilig bewaard wordt
  • RSFormPro voor contact formulieren, aanvraag/offerte formulieren, etc.

Onderhoud van de siteuptime monitoring

Elke website die draait op een database met PHP (zoals de open source pakketten Joomla of WordPress) heeft onderhoud nodig, simpelweg omdat er regelmatig updates uitkomen van het CMS. Daarnaast zijn er naast het CMS ook andere onderdelen geïnstalleerd (extensies, plugins) die voor extra functionaliteit zorgen. Ook hiervan komen regelmatig updates uit die weer doorgevoerd moeten worden op de site. Alleen op die manier blijft een website veilig. Een Joomla specialist zal dan ook adviseren dit technisch onderhoud op regelmatige basis uit te voeren.
Wij koppelen je site dan ook aan ons Joomla Monitoring Systeem (JMS) daarmee hebben we een goed overzicht van alle websites in ons beheer en kunnen we snel actie ondernemen als we iets bijzonders zien.

Beveiliging

Een Joomla specialist zorgt er ook voor dat jouw website goed beveiligd is. Naast regelmatig updaten en backuppen, kun je met bijvoorbeeld het installeren van een firewall binnen de site en diverse andere instellingen op server-niveau de website beter beschermen tegen indringers.
Ook de hosting omgeving van ons is zodanig ingericht dat websites geïsoleerd van elkaar staan. Dus een geïnfecteerde site van een andere klant, heeft geen toegang tot jouw site.

seo score door Joomla specialist

Vindbaarheid

Wat voor website je ook hebt, je wilt toch dat deze vindbaar is in Google. Slimme trucjes kun je dan niet meer gebruiken, zoals dat heel vroeger nog wel kon. Een website goed vindbaar maken draait voornamelijk om het gebruik van de juiste zoekwoorden en het optimaliseren van je teksten op je website.
Als Joomla specialist zorgen wij voor de juiste techniek achter je website. Een speciale SEO-tool in je site die je helpt om elke pagina te optimaliseren. Een extensie die je in staat stelt om de belangrijkste pagina’s van je website te voorzien van Open Graph data. Daarmee worden jouw webpagina’s op de juiste manier gepresenteerd op Social Media (Facebook, Linkedin, Twitter) met name als bezoekers je site delen.

Netwerk van Joomla specialisten

Omdat we actief zijn binnen de Joomla gemeenschap in Nederland, hebben we een netwerk opgebouwd van andere Joomla experts die we kunnen raadplegen of mee samenwerken. In het verleden hebben we daar zelfs een coöperatie voor opgericht met meerdere website specialisten.
We bieden daarmee ook ondersteuning voor Joomla webshops (zoals VirtueMart en Hikashop).

Joomla specialist in Dordrecht

1-2-appletree werkt vanuit de prachtige Hollandse stad Dordrecht. OK, we zitten dan wel in een buitenwijk… maar wel centraal in Nederland. Heb jij interesse in een Joomla website of wil je er één laten bouwen? We willen graag met je meedenken.

We helpen onder andere bij:

  • Joomla website ontwikkelen
  • onderhoud bestaande Joomla site
  • hosting van Joomla websites
  • SEO (vindbaarheid in Google)  verbeteren
  • Joomla functionaliteit uitbreiden
  • updaten van Joomla en extensies
  • migratie van Joomla sites


Vraag nu een kennismakingsgesprek aan.

Yoast SEO voor Joomla

Op SEO gebied is de Yoast SEO plugin voor WordPress wellicht wel de bekendste plugin die er is. Het is een plugin met meer dan 5 miljoen actieve installaties, geschikt voor vele talen en verkrijgbaar in een gartis en een premium (betaalde) versie. De plugin analyseert de content die je schrijft en controleert deze op een belangrijk zoekwoord die je zelf opgeeft. Vervolgens komt het met suggesties om je artikel nog beter te optimaliseren voor het opgegeven zoekwoord. Het controleert bijvoorbeeld de titel, de meta beschrijving, de kopjes in je content, etc. Aan de hand van een score (max 100 punten) kun je beoordelen hoeveel energie je nog wil steken in een betere SEO optimalisatie.

SEO integratie in Joomla

Een soortgelijke oplossing als Yoast bestaat er ook voor Joomla. Inmiddels hebben we ervaring met meerdere SEO-extensies die je in Joomla kunt integreren. De laatste versie van Route 66 is voorzien van de Yoast SEO content analyzer. Ook deze extensie is verkrijgbaar in een gratis versie en een PRO versie. De laatste is o.a.  geschikt voor K2 content en webshops zoals VirtueMart en Hikashop.

Net als de Yoast plugin wordt een 'snippet preview' getoond, dit is hoe Google de pagina zal weergeven in de resultaten pagina naar aanleiding van een zoekopdracht. Hierin zie je de titel (bovenaan) en de metatag beschrijving die je aan je content hebt gegeven.

Ook zie je een score (79) met een groen rondje. Daaronder een opsomming van welke items zijn gecheckt en met icoontjes wordt aangegeven wat verbeterd kan worden.

seo route66

De SEO-extensie Route66 zal een extra tabje SEO weergeven in je artikel, zodat je in je artikel direct kunt schakelen naar de SEO resultaten.

PWT-SEO

Een andere extensie waar we erg tevreden mee zijn, is die van Nederlandse bodem: PWT-SEO. Een wat duurdere extensie maar zeker de moeite waard. Het doet eigenlijk hetzelfde als Route66.

pwtseo overzicht

Je kunt de SEO tab gebruiken in zowel menu-items als in Joomla artikelen. Hierboven zie je de toepassing waarbij er een zoekwoord is toegevoegd aan het artikel en de SEO-score wordt berekend voor het hele artikel.
Instelbaar zijn de titel van het artikel, je kunt dus de bestaande titel overschrijven. Maar ook Open Graph gegevens voor Facebook en Twitter zijn per artikel (of menu-item)  in te geven.

 pwtseo seo knop

Ook in deze extensie wordt bij je artikel een extra tabje SEO-score getoond. Daarmee krijg je direct toegang tot de SEO score. Je geeft per artikel een SEO trefwoord of zin op, en PWTSEO gaat je artikel analyseren, net als dat een echte zoekmachine dat zou doen. Daarmee ben jij in staat je artikel te optimaliseren voor SEO. Met een score van 76 is er dus nog wel het een en ander te verbeteren.

 Real-time SEO score

Je artikel wordt in real-time gecontroleerd op enkele belangrijke SEO-items, nadat je een trefwoord hebt opgegeven. In duidelijke taal wordt aangegeven wat er nog verbeterd kan worden aan je artikel. (verkrijgbaar in Nederlands én Engels)

 seo score

Heb jij interesse in YOAST SEO voor je Joomla site of in een andere SEO oplossing voor je Joomla site? Neem dan contact met ons op. We installeren het graag op je site en helpen je op weg hoe je zelf met je Joomla site en SEO een start kan maken.

Mijn favoriete Joomla extensies

Het Joomla CMS kent extensies om het standaard CMS uit te breiden met extra functionaliteit. Bijv. een extensie om een backup van de hele site te maken, of een formulier met meerdere velden. Extensies zijn nog onder te verdelen in componenten, modules en plugins.

Mijn favoriete Joomla componenten:

Akeeba Backup Pro om makkelijk een backup van de website bestanden én de database te maken en deze automatisch te verplaatsen naar een Amazon S3 server in Ierland. Op die manier maak ik een backup en sla die op op een andere locatie en blijft het binnen Europa.
Dit is een betaalde pro-versie.

Admin Tools Pro. Ook weer een profesional component waarmee je Joomla kunt afschermen tegen hackers en iedereen die verkeerd inlogt. Een krachtige tool met veel extra opties die het technisch beheer makkelijk maakt en de website veilig houdt. Als gebruiker heb je hier geen toegang toe.
Dit is een betaalde pro-versie.

JCE editor, een component die een tekst editor toevoegt aan Joomla waarmee je makkelijk teksten en afbeeldingen in je website kan aanbrengen. Met nog heel veel extra's. Deze tekst editor vervangt dan de standaard TinyMCE editor.
Dit is een betaalde pro-versie.

RSFormsPro een formulier component. Hiermee maak mik je contact formulier, het zorgt ervvor dat hetgeen je bezoeker invult, wordt opgeslagen in de database, een kopie wordt naar de bezoeker gestuurd en uiteraard krijg jij als eigenaar ook per mail de ingevulde gegevens toegestuurd. Met dit formulier-component kun je nog meer en ingewikkelde formulieren maken.
Dit is een betaalde pro-versie.

Page Builder component waarmee je speciale webpagina's netjes en makkelijk kan opmaken, denk aan een uitgebreide homepage of een speciale landingspage. Naast de standaard Joomla pagina's kun je met de Page Builder makkelijk zelf de opmaak van de blokjes op de pagina beheren.
Dit is een betaalde pro-versie.

Sitemap component, hiermee wordt automatisch een HTML-sitemap gemaakt en via een link beschikbaar gesteld voor bezoekers. Een sitemap kun je zien als een inhoudsopgave van je website, vooral bij een grote website is deze handig voor de bezoeker. Daarnaast wordt er een XML-sitemap voor Google gegenereerd waarmee Google meteen een inhoudsopgave ontvangt van je hele site. En dat is weer goed oor je vindbaarheid.
Dit is een betaalde pro-versie.

Clean cache plugin - als je iets op je site wijzigt, kan het voorkomen dat op de webserver nog een oude versie van je webpagina staat, deze kun je met de plugin 'clean cache' makkelijk even vernieuwen, zodat je de nieuwe versie van je webpagina ziet.

Font Awesome icons, via een plugin worden deze icoontjes eenvoudig in je website geladen. Hiermee beschik je meteen over de hele set aan FontAwesome icoontjes die je eenvoudig in een module of bij een menu-item kunt plaatsen. Bekijk alle icoontjes.

Email protector plugin, waarmee de standaard email adressen die op je site voorkomen wel getoond worden aan 'gewone' bezoekers, maar versleuteld worden voor webbots (lees: spammers), hiermee maak je je website net weer iets veiliger.

Tevens monitor ik Joomla websites met het eigen JMS systeem, waarmee ik in één overzicht alle websites die 1-2-appletree beheert in de gaten kan houden. Wat moet er geupdate worden, is het SSL nog geldig, etc. Lees meer over ons Joomla Monitoring Systeem.

Joomla migratie

joomla migratieDe huidige hoofdversie van het Joomla CMS is 3.x (waarbij de x ook een nummertje is) Is jouw Joomla website van een lagere versie, dan is een Joomla migratie noodzakelijk. Als je Joomla als CMS gebruikt, dien je, net als andere software die je online gebruikt, steeds de nieuwste versie te gebruiken. Niet alleen is dat veiliger, het werkt ook nog eens beter.

We verzorgen regelmatig migraties van oudere versies van Joomla naar 3.x. Op dit moment (19-9-2018) is dat versie 3.8.12. Daarbij werken we op een testlocatie, zodat de huidige site intact blijft en klanten daar gebruik van kunnen blijven maken, zolang de site goed werkt.

Waarom Joomla migreren?

Software die online staat, is door iedereen te benaderen, ook hackers! Een CMS (zoals Joomla) bevat heel veel code en bevat de mogelijkheid mails te versturen of bezoekers door te sturen naar andere sites. Je begrijpt het al, zodra een oude versie kwetsbaar wordt, vanwege veiligheidslekken die niet gedicht zijn met een update, loopt je website het risico gehackt / misbruikt te worden. En dat wil je voorkomen. Denk alleen al eens aan imago schade of privacy-wetgeving. Maar ook naar de hostingprovider toe ben je verplicht je website technisch up-to-date te hebben.
Zodra je een Joomla website hebt met een lager nummer dan 3.x is een update niet meer voldoende. Er moet vaak meer geregeld worden om je website over te zettten naar 3.x en daarom noemen we het een migratie. De content (tekst en afbeeldingen) kunnen vaak nog wel eenvoudig overgezet worden. Zaken zoals componenten, plugins en modules moeten nogal eens opnieuw geinstalleerd en ingericht worden.

Migratie van Joomla 1.0 naar 3.x

Heb je een website met Joomla 1.0 dan zullen we de migratie geheel handmatig uitvoeren. Deze versie is zo gedateerd, dat er geen 'tools' voor zijn om het te automatiseren. We installeren een schone Joomla 3.x omgeving en bouwen de website na, overeenkomstig de oude Joomla 1.0 versie. Teksten en afbeeldingen zijn vaak wel te kopieëren, wel zullen we de opmaak (lettertype, -grootte, vet, etc.) opnieuw aanbrengen.
Joomla 1.0 is in juli 2009 end-of-live gegaan, dat betekend dat er sindsdien geen veiligheidsupdates meer uitkomen.

Migratie van Joomla 1.5 naar 3.x

Je website met Joomla 1.5 kunnen we voor een deel met hulp van een handige tool overzetten naar Joomla 3.x.
Wel installeren we een schone Joomla 3.x omgeving en installeren een nieuwe template die gelijkt op de 'oude' site. Componenten, modules en plugins worden opnieuw geinstalleerd en ingericht. De menustructuur wordt handmatig gecontroleerd en waar nodig aangepast.
Joomla 1.5 is in sept 2012 end-of-live gegaan, dat betekend dat er sindsdien geen veiligheidsupdates meer uitkomen.

Migratie van Joomla 2.5 naar 3.x

De makkelijkste migratie is die van Joomla 2.5 naar 3.x. Wel zullen we de gebruikte extensies (componenten, modules en plugins) opnieuw installeren en instellen. Ook de template zal opnieuw worden gedownload (als deze beschikbaar is) en  worden geinstalleerd. Vervolgens wordt alels nog eens goed gecontroleerd.

Template

De template bevat de vormgeving van je website en bestaat uit een hele set van bestanden die o.a. nodig zijn om je website responsive te laten zijn. Ook van templates komen updates uit als deze door een template-bedrijf zijn gemaakt. Echter, de ontwikkeling van een template kost veel tijd, templates gemaakt voor Joomla 1.0 zullen niet geupdate worden naar de nieuwste Joomla versies. Ook kan een template voor Joomla 1.5 niet gemigreerd worden naar een hogere versie.
Als de door jouw gebruikte template niet meer leverbaar is voor je nieuwe Joomla versie, dan zullen we op zoek moeten naar een template die lijkt op wat je daarvoor hebt gebruikt. Als voordeel heb je dat je dan ook modernere technieken kunt gebruiken, zoals responsive design, een Pagebuilder om complexe pagina's mee te bouwen, etc.

 

Kosten van migratie

De kosten van een Joomla migratie zijn geheel afhankelijk van de nu gebruikte Joomla versie, de grootte en complexiteit van de site. Een website met veel extensies zal meer tijd vragen om alles opnieuw aan te schaffen / downloaden, installeren en inrichten. Vaak moeten er keuzes gedaan worden voor alternatieve extensies, omdat niet alles wat in de oude Joomla versie werkte, nog beschikbaar is.
En als we toch bezig zijn, wil de klant vaak ook nieuwe functionaliteit inbouwen of aanpassen. Ook daar houden we graag rekening mee.

Vraag een offerte aan voor jouw migratie.

Terug naar: Joomla overzicht

Webdesign

Campagne website of Joomla CMS
 

Lees meer

Joomla CMS

Wij zijn gespecialiseerd in Joomla websites
 

Lees meer

Hosting

Betrouwbare hosting voor professionals
 

Lees meer

SEO

Je website verbeteren zodat deze hoger scoort in Google
 

Lees meer

overzicht logos

Samen voor het beste resultaat

We werken graag samen met andere professionals aan mooie projecten; zowel op het gebied van website ontwikkeling als hosting en zoekmachine optimalisatie (SEO). De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor diverse bedrijven, reclamebureaus en internetbedrijven.
In veel gevallen heb ik de hosting geregeld, een Joomla site gebouwd en het technisch onderhoud van de Joomla website onder mijn beheer genomen. Voor enkele partners heb ik ook een SEO traject gedaan, oftewel het vindbaar maken in Google van de website.

 

 

 

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small