• Home
  • Favoriete Joomla extensies

Mijn favoriete Joomla extensies

Het Joomla CMS kent extensies om het standaard CMS uit te breiden met extra functionaliteit. Bijv. een extensie om een backup van de hele site te maken, of een formulier met meerdere velden. Extensies zijn nog onder te verdelen in componenten, modules en plugins.

Mijn favoriete Joomla componenten:

Akeeba Backup Pro om makkelijk een backup van de website bestanden én de database te maken en deze automatisch te verplaatsen naar een Amazon S3 server in Ierland. Op die manier maak ik een backup en sla die op op een andere locatie en blijft het binnen Europa.
Dit is een betaalde pro-versie.

Admin Tools Pro. Ook weer een profesional component waarmee je Joomla kunt afschermen tegen hackers en iedereen die verkeerd inlogt. Een krachtige tool met veel extra opties die het technisch beheer makkelijk maakt en de website veilig houdt. Als gebruiker heb je hier geen toegang toe.
Dit is een betaalde pro-versie.

JCE editor, een component die een tekst editor toevoegt aan Joomla waarmee je makkelijk teksten en afbeeldingen in je website kan aanbrengen. Met nog heel veel extra's. Deze tekst editor vervangt dan de standaard TinyMCE editor.
Dit is een betaalde pro-versie.

RSFormsPro een formulier component. Hiermee maak mik je contact formulier, het zorgt ervvor dat hetgeen je bezoeker invult, wordt opgeslagen in de database, een kopie wordt naar de bezoeker gestuurd en uiteraard krijg jij als eigenaar ook per mail de ingevulde gegevens toegestuurd. Met dit formulier-component kun je nog meer en ingewikkelde formulieren maken.
Dit is een betaalde pro-versie.

Page Builder component waarmee je speciale webpagina's netjes en makkelijk kan opmaken, denk aan een uitgebreide homepage of een speciale landingspage. Naast de standaard Joomla pagina's kun je met de Page Builder makkelijk zelf de opmaak van de blokjes op de pagina beheren.
Dit is een betaalde pro-versie.

Sitemap component, hiermee wordt automatisch een HTML-sitemap gemaakt en via een link beschikbaar gesteld voor bezoekers. Een sitemap kun je zien als een inhoudsopgave van je website, vooral bij een grote website is deze handig voor de bezoeker. Daarnaast wordt er een XML-sitemap voor Google gegenereerd waarmee Google meteen een inhoudsopgave ontvangt van je hele site. En dat is weer goed oor je vindbaarheid.
Dit is een betaalde pro-versie.

Clean cache plugin - als je iets op je site wijzigt, kan het voorkomen dat op de webserver nog een oude versie van je webpagina staat, deze kun je met de plugin 'clean cache' makkelijk even vernieuwen, zodat je de nieuwe versie van je webpagina ziet.

Font Awesome icons, via een plugin worden deze icoontjes eenvoudig in je website geladen. Hiermee beschik je meteen over de hele set aan FontAwesome icoontjes die je eenvoudig in een module of bij een menu-item kunt plaatsen. Bekijk alle icoontjes.

Email protector plugin, waarmee de standaard email adressen die op je site voorkomen wel getoond worden aan 'gewone' bezoekers, maar versleuteld worden voor webbots (lees: spammers), hiermee maak je je website net weer iets veiliger.

Tevens monitor ik Joomla websites met het eigen JMS systeem, waarmee ik in één overzicht alle websites die 1-2-appletree beheert in de gaten kan houden. Wat moet er geupdate worden, is het SSL nog geldig, etc. Lees meer over ons Joomla Monitoring Systeem.

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small