responsive website laten maken

Teksten en foto's aanleveren

Heb je het content onderhoud aan ons uitbesteed, dan lees je hier over hoe je teksten en afbeeldingen voor op je site aan ons kan aanleveren.

Teksten

Je tekst voor op de site kun je als Word document naar me toesturen. Je hoeft het niet helemaal op te maken aangezien ik je opmaak niet overneem. Het opmaken (vet, kopjes, etc) doe ik in de editor van het CMS. Wel kun je opgeven dat een tekst bijvoorbeeld vet moet worden.
Wil je in je tekst ene linkje naar een andere pagina of andere website, geef dat dan even apart aan.
Voorbeeld:
Klik hier voor meer informatie  (link: www.domeinaam-waar-je-naar-wil-verwijzen.nl )

Wil je in je tekst een afbeelding of foto plaatsen, stuur de afbeelding apart naar ons toe en geef in je tekst aan waar de afbeelding of foto moet komen, bijvoorbeeld door de naam van de afbeedling te noemen:  *** foto-van-appelboom.jpg ***

Afbeeldingen en foto's

Kun je een foto of afbeelding zelf verkleinen zodat deze geschikt is voor op de website, dan heeft dat mijn voorkeur. Lukt je dat niet, dan kunnen wij dat ook voor je doen. Geef ongeveer de maat aan die je wenst. Hieronder staan 2 formaten zodat je enigzins een idee hebt hoe groot dat is. 600 x 400 pixels wil zeggen 600 pixels breed en 400 pixels hoog.
Als we de afbeelding voor jou gaan aanpassen, kunnen we ook een uitsnede maken, dus een stuk eruit knippen en daardoor het belangrijkste onderwerp laten zien. Uiteraard kunnen we de helderheid, de kleuren en de scherpte aanpassen, zodat jouw afbeelding perfect op je site komt te staan.
Ook dien je je afbeeldingen van een passende naam te voorzien. Dus img_2474956.jpg is niet OK.
appelboom-in-bloei.jpg is een prima omschrijvende naam. Ik snap het en Google ook.

600x400300x200

PDF

Ook kunnen we van je tekst een pdf maken en deze op de site plaatsen. Hierbij moet de tekst wel in Word goed zijn opgemaakt.
Geef aan wat de bestandsnaam moet worden van de pdf. Een juiste bestandsnaam bevat geen spaties.
Voorbeeld: notulen_ALV_2020_08  (voor de notulen van een ALV van augustus 2020)

Waar moet het geplaatst worden?

Ook niet onbelangrijk. Als je ons een tekst of afbeelding stuurt, willen we graag weten waar het geplaatst moet worden. Komt het op een bestaande pagina? Geef dan de URL aan ons door. Dat doe je door boven in je browser de URL die er staat te kopieeren en deze of in je document te plakken of in de mail naar ons. Betreft het een nieuwe pagina, geef dan ook door wat de titel moet zijn die bovenaan de pagina moet komen en hoe de link moet heten (=menu-item - datgene waar de bezoeker op gaat klikken).

Versturen

Je teksten en afbeeldingen kun je per e-mail naar ons toesturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) . Tot 3 of 4 foto's gaat dat prima, zijn het er meer en met name als de totale bestandsgrootte meer dan 10MB is, dan is het verstandig om dit niet per e-mail te doen. De bijlage in je mail wordt dan te groot waardoor mijn inbox te snel vol raakt ;-)
In dat geval kun je gebruik maken van diensten zoals wetransfer (https://wetransfer.com/ ) hiermee kun je tot 2GB aan bestanden naar me toesturen.

Heb je vragen? Neem dan even contact op.

 

AVG verwerkersovereenkomst

De verwerkersovereenkomst is een overeenkomst of andere rechtshandeling waarin een aantal afspraken verplicht worden vastgelegd. Dit kan dus een aparte overeenkomst zijn, maar de bepalingen mogen ook in een ander contract of bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden worden opgenomen.

Naast een verwerkersovereenkomst met je webontwikkelaar en hoster  heb je een verwerkers overeenkomst nodig met andere online diensten die je gebruikt. Hieronder een opsomming van enkele aanbieders met een link naar hun verwerkers overeenkomst:

Microsoft Office365 – in algemene voorwaarden
Google Gsuite – verwerkersovereenkomst – accepteren via ‘Beheersconsole’
Dropbox Business – verwerkersovereenkomst
Moneybird – verwerkersovereenkomst
Mailchimp – gepersonaliseerde verwerkersovereenkomst (via formulier)
Google Analytics – verwerkersovereenkomst

Betalings providers (payment service providers / PSP's) zoals Mollie en Sisow vinden dat zij  zelf verwerkingsverantwoordelijke zijn, en zijn dan geen verwerker in de juridische zin. Vandaar dat je met hen geen overeenkomst hoeft af te sluiten. In hun voorwaarden staat al vermeld hoe zij met privacy gegevens omgaan.

Met Facebook hoef je bijv. weer geen verwerkingsovereenkomst af te sluiten. Het is dan wel een clouddienst die privacy gegevens verwerkt, maar dat doen ze niet in opdracht van jou. Facebook bepaalt zelf welke gegevens ze willen hebben en wat ze daarmee doen. (bron:  https://blog.iusmentis.com/2018/04/18/wanneer-moet-je-nou-met-iemand-een-verwerkersovereenkomst-sluiten/)

Website (laten) maken

Ben je Zelfstandig Professional? En wil je een website (laten) maken?

Met onze jarenlange ervaring willen we jou graag verder helpen.

Dit is wat we gaan doen:

  • domeinnaam kiezen én registreren (heb je er al 1, dan verhuizen we die)
  • hosting regelen (dat is webruimte voor je website)
  • CMS installeren en database aanmaken
  • template kiezen en installeren (template is de vormgeving van de site)
  • jouw logo op de site plaatsen, eventueel template aanpassen aan de huiskleuren
  • hoofdmenu aanmaken (home,…., over ons, contact)
  • contactformulier
  • video integratie (YouTube of Vimeo)
  • nieuws functionaliteit (eenvoudig nieuwsberichten op 1 pagina tonen, met foto, titel en intro tekst)
  • installatie onderdelen voor zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • SSL certificaat zodat je site een groen slotje krijgt en https

web designer website layout

Jouw huiswerk:

  • volg dan de 6-delige e-mail workshop “Wat zet ik op mijn website?
  • laat foto’s maken of zoek zelf goede stockfoto’s (is ook 1 van de onderwerpen uit de e-mail workshop)
  • teksten schrijven (staat ook in de workshop)
  • blog artikelen schrijven, daarmee wordt je website beter vindbaar in Google en je kunt je blogs delen via social media, zodat je klanten krijgt!

 

Vervolg

En als alles klaar is, dan gaan wij verder met:

  • technisch onderhoud, je wilt immers dat je website veilig blijft
  • je website aanmelden bij Google
  • heb je na oplevering nog meer ondersteuning nodig? Extra functionaliteiten, bijv. een foto gallery, een uitgebreid contact form, dan helpen we graag verder. Dat doen we met een strippenkaart.

 

Ja, ik wil een website!

Ga naar het offerte formulier en vul zoveel mogelijk de gegevens in die je wenst.

Menu’s op je website: zo maak je ze gebruiksvriendelijk

Homepage

Als je je homepage beschouwt als de uitvalsbasis van je hele website, dan is het belangrijk om de belangrijkste onderwerpen duidelijk op de homepage te presenteren.
Nieuws en blogs zijn vaak niet het belangrijkste, want dat zijn niet de producten die je verkoopt.
(Al laat je er wel je expertise mee zien...)

Menubalk als navigatie

Eén duidelijke menubalk, eventueel in een opvallende kleur, maakt je bezoeker meteen duidelijk hoe hij door de site kan navigeren. Als Zelfstandig Professional (adviseur, coach, trainer, …) heb je genoeg aan onderstaande menu-items in je navigatie:

  • Home
  • Voor wie
  • Aanpak
  • Diensten
  • Klanten
  • Over mij
  • Blog
  • Contact

Heb je een uitgebreid dienstenpakket, dan kun je middels één pagina een onderverdeling maken en de aparte diensten op die ene pagina weergeven. Dit kan een overzichtspagina zijn, waarin je een opsomming geeft van je diensten met een korte omschrijving (samenvatting), of losse modules/blokjes op de pagina met een ‘lees meer’-link, waarna je bezoeker op de juiste pagina komt met een uitgebreide omschrijving.

Op mijn eigen site toon ik de 4 belangrijkste ‘producten’ in 4 blokjes met een opvallende ‘lees meer’-button.

 navigatie 4 blokken

Servicepagina’s buiten het hoofdmenu

Met servicepagina’s worden pagina’s bedoeld die niet direct bijdragen aan het oplossen van het probleem van je bezoeker. Denk bijvoorbeeld aan: ‘over ons’, ‘nieuws’, ‘blog’, ‘tips & trucs’, ‘FAQ’s’, ‘voorwaarden’, ‘disclaimer’, etc. Deze servicepagina’s hoeven dan ook niet persé in het hoofdmenu.
De minder belangrijke servicepagina’s, zoals bijv. ‘voorwaarden’ en ‘disclaimer’, kun je verplaatsen naar een menu onderaan de pagina (footer-menu). Maar de pagina’s waarin je je expertise laat zien, zoals ‘blog’ en ‘tips&trucs’, kunnen voor je klant heel waardevol zijn. Deze plaats je daarom niet onderaan in een footer, maar bijv. in een apart menu aan de rechterkant of als losse modules die op de homepage als blokjes worden getoond.

navigatie 3 blokken

In bovenstaand voorbeeld zie je 3 belangrijke items die als blokken op de homepage worden getoond. 

Extra submenu

Heb je veel informatie over verschillende onderwerpen te vermelden, dan kan een drop-down menu handig zijn. Het is soms wel lastig om de cursor via het dropdown-menu op het juiste menu-item te krijgen. Als alternatief kun je de submenu-items (de links in je dropdown) ook weergeven in een extra submenu dat je aan de rechterkant van je scherm plaatst.
In het voorbeeld hieronder is er veel informatie die getoond moet worden, over verschillende onderwerpen. Naast het dropdown-menu, staan dezelfde linkjes ook in het submenu aan de zijkant. (In dit geval links, omdat de klant dat wilde.)

navigatie 2 menus

 

Wil je een dropdown-menu juist niet gebruiken, dan kun je in dit voorbeeld alleen de link ‘Onderzoeken’ tonen, en zodra je daarop klikt, krijg je een algemene pagina over onderzoeken met aan de linkerkant (net als nu) het submenu met alle linkjes die je nodig hebt.
Voor een Zelfstandig Professional is dit goed te doen voor een pagina ‘Diensten’.

 

Broodkruimelpad

De linkjes bovenaan een pagina, vaak vlak boven de titel, die het hiërarchische pad weergeven, vanaf de homepage tot aan de pagina die de gebruiker bekijkt, wordt het broodkruimelpad genoemd (breadcrumb in het Engels).

broodkruimelpad

Het broodkruimelpad is een handige aanvulling op je site en helpt de gebruiker om zich te oriënteren; daardoor weet hij meteen waar hij zit. Tevens kan je bezoeker heel makkelijk in het broodkruimelpad klikken om een niveau terug te gaan.

Op je homepage heb je geen broodkruimelpad nodig; op alle andere pagina’s is het wel handig.

Nuttig voor Google!

Niet alleen de bezoeker, ook Google heeft belang bij een duidelijke navigatie. Via het broodkruimelpad krijgt Google een duidelijk beeld hoe de structuur van je site in elkaar zit, en daarmee kan Google je site sneller en beter indexeren.

 

Ja, ik wil een website!

Webdesign

Campagne website of Joomla CMS
 

Lees meer

Joomla CMS

Wij zijn gespecialiseerd in Joomla websites
 

Lees meer

Hosting

Betrouwbare hosting voor professionals
 

Lees meer

SEO

Je website verbeteren zodat deze hoger scoort in Google
 

Lees meer

overzicht logos

Samen voor het beste resultaat

We werken graag samen met andere professionals aan mooie projecten; zowel op het gebied van website ontwikkeling als hosting en zoekmachine optimalisatie (SEO). De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor diverse bedrijven, reclamebureaus en internetbedrijven.
In veel gevallen heb ik de hosting geregeld, een Joomla site gebouwd en het technisch onderhoud van de Joomla website onder mijn beheer genomen. Voor enkele partners heb ik ook een SEO traject gedaan, oftewel het vindbaar maken in Google van de website.

 

 

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small