SEO voor Joomla

Een Joomla website kan met enkele extra ingrepen en handige tools eenvoudig geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Search Engine Optimization (SEO) wordt dit ook wel genoemd.

SEO bestaat uit 3 componenten:

  • techniek
  • tekst
  • links

SEO en techniek

De techniek van de website wordt zodanig aangepast dat zoekmachines de website beter kunnen indexeren. Denk hierbij aan zoekmachine-vriendelijke URL's, afgekort SEF. Maar denk ook aan een source-ordered template, waarbij de tekst van de content boven de menu's komt te staan in de uiteindelijke HTML die de zoekmachines zien.
Het gebruik van ALT-tags en TITLE-tags van bijv. afbeeldingen valt hier ook onder.
Standaard gebruikt Joomla voor de titels niet de H1 tags, die juist zo belangrijk zijn voor zoekmachines.

De Joomla-SEO-tool die we gebruiken maakt het mogelijk om titels, etc. eenvoudig te voorzien van de belangrijke Heading1 (H1) tags, waardoor zoekmachines de webpagina's beter zullen beoordelen.

SEO en tekst

Bij deze techniek worden de keywords (zoekwoorden) gebruikt in de tekst van de website zelf, zodat de pagina's van de site beter worden geïndexeerd. De keywords worden gebruikt in de titel, de subkopjes (H1...H4) en uiteraard in de teksten zelf. Uiteraard wordt elke pagina voorzien van de metatag DESCRIPTION. In Joomla kun je per pagina een eigen metatag DESCRIPTION opgeven, dit is de tekst die bijv. door Google geplaatst wordt in het zoekoverzicht.

De Joomla-SEO-tool maakt het mogelijk om in één overzicht gemakkelijk de verschillende metatags DESCRIPTION, titels, etc. zichtbaar te maken en aan te passen.

joomla seo metatag description

SEO en links

Het hele internet is afhankelijk van links naar andere websites en uiteraard naar pagina's binnen de eigen website.
Interne links worden geoptimaliseerd, de tekst waarmee wordt gelinkt is nl. erg belangrijk.
Externe links zijn de links van andere websites naar jouw eigen website. Google ziet deze als belangrijk, maar er zijn wel voorwaarden; jouw website (pagina) wordt pas als belangrijk gezien, als de link vanaf de andere site, op een site staat die met dat onderwerp te maken heeft. Eigenlijk moet de verwijzende website ook belangrijk zijn.

Handig overzicht

Per pagina stel je eenvoudig zelf de belangrijkste SEO parameters in, zoals de titel van je webpagina, en de 'meta omschrijving' (description).
De handige tool RSSEO geeft per pagina aan hoe je scoort voor elk item én, nog belangrijker, het geeft ook aanwijzingen of je het goed gedaan hebt en waar je nog wat kunt verbeteren. Bekijk het zelf hieronder:

rsseo pagina

Gewoon in het Nederlands (of welke andere taal dat je maar wenst)
Een kind kan de was doen, toch?

Wil je ook een website met RSSEO? Neem dan contact met ons op:

Vraag offerte aan

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.