responsive website laten maken

Afbeeldingen optimaliseren

Plaats je afbeeldingen (foto's !) op je website, dan is het goed deze de juiste grootte te geven, zowel qua afmetingen (pixels) als in het aantal kilobytes. Een foto van 4MB van je camera zomaar op je site gebruiken is niet zinvol, je website wordt daardoor traag.
Wil je het helemaal goed doen, dan kun je al je afbeeldingen eerst met een fotobewerkings-programma op de juiste grootte brengen wat het aantal pixels betreft. En daarna nog eens door een online-compressie programma laten bewerken. Daarmee verkrijg je afbeeldingen die ook in kilobytes zo klein mogelijk worden.

Handige en gratis online programma’s zijn:tinypng
Tiny PNG - tinypng.com (Online tool, voor PNG en JPG)
JPGmini - www.jpegmini.com (Online tool, alleen voor JPG)

Afbeeldingen op je site

Plaats je afbeeldingen op je site, let dan op de volgende richtlijnen:

Afbeelding over de hele breedte van het tekstgebied:

plaatje hele breedte

Afbeelding rechts uitgelijnd:

 plaatje rechts uitgelijnd

Om te voorkomen dat de tekst helemaal tot aan de afbeelding doorloopt, kun je het beste een 'padding' van bijv 20 px opgeven aan de linkerkant van de afbeelding, daarmee verkrijg je 20 pixels ruimte tussen de tekst en de afbeelding.

 

 

Admintools - WAF (Web Application Firewall)

joomla admintoolsDe Joomla extensie Admintools die o.a. extra bescherming geeft, zodat hackers geen toegang krijgen tot de website en enkele tools om de website technisch te onderhouden.

Uitgebreide Web applicatie firewall (WAF) met o.a.:

  • DFI (Direct file inclusion) detectie,
  • Bescherming tegen de meest voorkomende XSS aanvallen (XSS Schild)
  • Automatische blokkering voor IP adressen die herhaaldelijk de beveiligingsuitzonderingen triggeren,
  • Staat geen toegang tot uw website toe voor specifieke IP adressen, of blokkeert IP adressen (IP blacklisting)
  • IP whitelisting
  • Geografische blokkeringen van IP-ranges, landen of continenten

Technisch onderhoud:

  • tijdelijk map opschonen (cleantmp)

Admintools Pro kost normaal 48,40 euro (1 jaar recht op updates)

De extensie Admintools Pro maakt staandaard onderdeel uit van ons Technisch Onderhouds Contract. Daarmee beschermen we iedere Joomla website die we in onderhoud hebben. Meer info over deze extensie is te vinden op de website van de maker: Akeeba

Akeeba backup

joomla akeeba backupAkeeba backup is een Joomla extensie die snel een backup maakt van alle bestanden van je site, inclusief afbeeldingen en database. Deze backup wordt als 1 bestand opgeslagen en kan eenvoudig op een andere server worden teruggezet met gebruik van Kickstart (een gratis te gebruiken programma van de makers van Akeeba).
Akeeba Backup wordt door ons op al onze sites gebruikt om een veiligheids backup te maken voordat we een site technisch gaan updaten, zodat we altijd een recente backup bij de hand hebben.
De Pro versie stelt ons ook in staat om de backup automatisch op te slaan in de cloud (Amazon S3 Ierland) zodat we backups op een veilige plaats kunnen bewaren.

Akeeba Backup Pro kost normaal 48,40 euro (1 jaar recht op updates)

De extensie Akeeba Backup Pro maakt staandaard onderdeel uit van ons Technisch Onderhouds Contract. Daarmee zijn we in staat om snel een backup te maken van de hele website (alle bestanden en de database). We installeren het in iedere Joomla website die we in onderhoud hebben. Meer info over deze extensie is te vinden op de website van de maker: Akeeba

  • 1
  • 2

Webdesign

Campagne website of Joomla CMS
 

Lees meer

Joomla CMS

Wij zijn gespecialiseerd in Joomla websites
 

Lees meer

Hosting

Betrouwbare hosting voor professionals
 

Lees meer

SEO

Je website verbeteren zodat deze hoger scoort in Google
 

Lees meer

overzicht logos

Samen voor het beste resultaat

We werken graag samen met andere professionals aan mooie projecten; zowel op het gebied van website ontwikkeling als hosting en zoekmachine optimalisatie (SEO). De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor diverse bedrijven, reclamebureaus en internetbedrijven.
In veel gevallen heb ik de hosting geregeld, een Joomla site gebouwd en het technisch onderhoud van de Joomla website onder mijn beheer genomen. Voor enkele partners heb ik ook een SEO traject gedaan, oftewel het vindbaar maken in Google van de website.

 

 

 

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small