• Home
  • Open Graph voor Joomla

Open Graph voor Joomla

Met een Open Graph extensie / plugin voor Joomla CMS kunje makkelijk Open Graph metadata toevoegen aan je Joomla artikelen, bijvorbeeld nieuws, product info of blog artikelen. Daarmee zorg je ervoor dat deze artikelen makkelijk gedeeld kunne worden op Facebook, Twitter en Linkedin.

Wat is Open Graph?

Open Graph is deels ontwikkeld door Facebook en is extra informatie die je aan een webpagina toevoegd, zodat als deze gedeeld wordt op social media (bijv. op Facebook of Linkedin) dat daarmee een soort kaartje verschijnt op social media met een titel, afbeelding en korte omschrijving.
Met Open Graph kun je als website eigenaar dus zelf bepalen welke informatie getoond wordt als iemand jouw webpagina deelt op social media.
Lees meer in het blog artikel: Open Graph

Open Graph voor Joomla

Voor het Joomla CMS zijn verschillende oplossingen om Open Graph toe te voegen. Van losse plugins en integratie in SEO-tools, tot integratie in Pagebuilders en extensies waarmee je per artikel of per menu-item Open Graph voor Facebook en Twittercard voor Twitter kunt toevoegen.

TAGZ

Eén van de mooitse oplossingen vind ik zelf TAGZ. Dit is een extensie waarmee je per artikel, of als je wil per menu-item, in een grafische weergave zowel Facebook Open Graph als Twittercard info voor Twitter kunt toevoegen. De afbeelding hieronder laat goed zien hoe eenvoudig het gaat.

open graph joomla open graph joomla

Links vul je de Open Graph data in: titel, de omschrijving en de locatie waar je de afbeelding kunt vinden. Aan de rechterkant zie je dan het resultaat. Zelf gebruik ik vaak afbeeldingen van 600 x 315 pixels, zodat de bestandsgrootte (in kB's)  niet te groot wordt.

Pagebuilders

Ook Pagebuilders zijn vaak voorzien van een optie om Open Graph info per pagina toe te voegen. Zelf heb ik ervaring met SP Pagebuilder.
Via een Options krijg je een apart tabblad Open Graph - vul hier de Open Graph data in.

 open graph voor Joomla pagebuilder

 

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small