• Home
  • Joomla nieuws module

Nieuws tonen op je site

Binnen je Joomla website kun  je op verschillende manieren nieuws-berichten tonen. Een handige tool daarbij is een module die van een aantal Joomla-artikelen één foto gebruikt, de titel en een deel van de introtekst en dat naast elkaar op een mooie manier presenteert. En dat alles automatisch. Zie onderstaand voorbeeld:

 joomla nieuws site1

Hier zie je 4 artikelen uit de categorie 'Nieuws' die automatisch worden getoond in de nieuws-module.
Er wordt automatisch de eerste afbeelding die in het artikel staat gebruikt als teaser-afbeelding (en meteen netjes op maat gesneden), daaronder een vermelding uit welke categorie het komt, de titel en de introtekst die na een aantal karakters (instelbaar) wordt afgebroken. 

Als webbeheerder scheelt je dat veel tijd. Eén keer goed instellen en daarna hoef je alleen nog maar nieuwe artikelen te plaatsen.


Nog slimmer? Toon gerelateerde onderwerpen.

Een extra module kan gerelateerde artikelen op basis van tags of keywords onderaan elk artikel tonen, zie het voorbeeld hieronder.

joomla nieuws site2

Hoe werkt het? Per artikel geef je één of meerdere tags of keywords op. Als een bepaald artikel wordt getoond op je site, zoekt je website automatisch artikelen erbij die dezelfde tags of keywords hebben en deze worden kort in een module getoond.

En ook dat biedt je veel voordelen:

  • je bezoeker zal eerder doorklikken op gerelateerde content
  • de bounce rate van je website gaat naar beneden
  • Google en andere zoekmachines zullen dit zeker ook waarderen, waardoor je site beter geindexeerd wordt. Je toont immers onder een artikel extra linkjes naar artikelen die over eenzelfde onderwerp gaan (helemaal volgens het principe van het internet).

Mogelijkheden

Deze nieuws-module is in te zetten voor allerlei taken. Hieronder een aantal toepassingen uit de praktijk van websites die gebruik maken van deze nieuws-module (overigens niet door ons ontwikkeld)

nieuws vb1 tb

Meest populaire artikelen van 5 categorieën

nieuws vb2 tb 

Reis bestemmingen uit 1 bepaalde categorie (Portugal)

nieuws vb3 tb

Drie extra info (nieuws)modules in footer van site, toont berichten uit bijv. 3 verschillende categorieën.

nieuws vb4 tb 

Toon de laatste trends / nieuws direct bovenaan op je site.
Met de extreem flexibele ingebouwde module template presenteer je je content professioneel overal op je pagina.

Demo

Op mijn demo-site heb ik een voorbeeld staan. (ga naar demo-site) Wil je ook zoiets gebruiken, dan kan ik je de demo laten zien zodat je een idee krijgt van de uitgebreide mogelijkheden.

 

Wil je weten of deze nieuws module ook iets voor jou is of wil je nu al deze module op je site? Neem dan even contact met me op. We spreken dan door wat je precies wil, waar je het wil plaatsen, wat je kunt instellen (en dat is héél veel) en wat het je kost. Jou site upgraden met de super-coole nieuws module lijkt me heel leuk!

Contact

 

 

 

 

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small