Marketing dashboard en rapportage

Monitoring- en rapportagesoftware die jouw marketinggegevens samenbrengt in één eenvoudig platform, geschikt voor merken, bedrijven en marketeers.

Wil je weten hoe jouw online kanalen presteren? Wat de resultaten zijn in vergelijking tot vorig jaar? En welke zoekwoorden in Google worden gebruikt om jou website te vinden? Maar ook welke zoekwoorden minder goed presteren? Al dit soort informatie kun je halen uit de Google tools Google Analytics en Google Search. Maar ja, dan moet je wel weten hoe je het eruit haalt en waar je het kan vinden. Echt makkelijk maken ze je het niet….

Met het 'online marketing dashboard' kun je al deze informatie netjes en overzichtelijk in een online dashboard terug vinden. Of als je wil, in een duidelijke rapportage die je als pdf wordt toegestuurd per mail.

Wat is een marketing dashboard?

Een marketing dashboard is een online applicatie (lees: website) die een visueel overzicht geeft van data, in cijfers, grafieken en tabellen met uitleg erbij, over de prestaties van je website, social media of e-mail marketing acties. Oftewel inzicht in je online strategie.

Denk aan een weergave van het aantal bezoekers op je website, uit welke landen/provincies ze komen en met welke populaire zoekwoorden ze op je website terecht zijn gekomen.

Het dashboard geeft een live weergave van de data weer. Een rapportage kan een weergave zijn over een bepaalde periode (bijv. per maand) en kan als pdf rapport naar je toegestuurd worden.

Marketingdashboards:

  • Zijn een essentieel instrument om je te helpen alle aspecten van jouw marketingstrategie te beheren.
  • Ze bieden in één oogopslag inzicht in alle belangrijke marketing metrics.
  • Zijn een geweldige manier om alles bij te houden wat er in jouw bedrijf gebeurt.
  • Wanneer je jouw inzichten wilt delen met collega's, kun je deze eenvoudig presenteren door een link te delen via email of samen online te bekijken.
Image

Makkelijk geregeld

Overleg met ons welke gegevens je in je dashboard wil, wij koppelen de databronnen en stellen alles in. Daarna krijg je toegang tot je eigen dashboard en/of rapporten.

Direct inzicht in je campagnes

Google Search, Google Analytics of Google Ads en nog 40+ databronnen

Voor wie?

Marketeers, zelfstandig professionals en bedrijven die graag beter inzicht in hun website bezoekers of marketing campagnes willen.

Integraties

Verzamel al jouw digitale marketinggegevens op één plek. Sluit direct 40+ van de meest populaire marketingtools aan. Nou ja, eigenlijk alleen degene die jij gebruikt.

integraties Google Search, Analytics, Ads, etc in website-rapportage
Google My Business dashboard

Online dashboards

Voorbeeld van het Google My Business overview dashboard.

Wat kun je ermee?

Een voorbeeld – bekijk hoe Google jouw site indexeert en hoe je website presteert in de zoekresultaten (SERP’s).

Dashboard overzicht

Google Search dashboard

In het Google Search Dashboard kun je bijvoorbeeld weergeven:

  • op welke zoekwoorden wordt je website gevonden
  • hoe vaak wordt je wesbite getoond in de Google zoekresultaten (impressies)
  • hoe vaak wordt er op een zoekwoord doorgeklikt
  • wat is de (gemiddelde) positie van een zoekwoord in de Google zoekresultaten (SERP’s)
  • wat is de doorklikratio (CTR)?

En met deze waardevolle gegevens kun je bepalen welke zoekwoorden goed presteren en welke verbeterd kunnen worden. Op die manier kun je je tijd en geld besteden aan het verbeteren van de juiste pagina’s.

FAQ

Wat kost Google Search?

Google Search is een dienst van Google en kost niets. Je kunt het gratis aanmaken en aan je site koppelen. Daar is wel wat technische kennis voor nodig, je moet bijv. een regel in de DNS van je site opnemen.
Besteed je het aan ons uit, dan stellen wij het voor je in, en kunnen bijv. ook meteen een XML-sitemap van je website aan Google aanbieden, dat kun je nl. ook in Google Search doen.

Wat levert het koppelen van Google Search aan je site op?

Je verkrijgt beter inzicht in hoe Google je website ziet én indexeert. En door Google Search te koppelen aan ons Dashboard of Rapportage, krijg je een duidelijk inzicht in wat de cijfertjes betekenen, met eventueel Nederlandstalige uitleg erbij.
1-2-appletree verzorgt dan de praktische uitvoering van je rapportage.

 

GSC rapportage pdf

Contact

1-2-appletree vof
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 84555270

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small