Wat is bouncepercentage?

Het begrip bouncepercentage wordt nog wel eens verkeerd begrepen. Eigenlijk is dit het percentage van de bezoekers die je website bezoeken, slechts 1 pagina bekijken en dan de website weer verlaten. Het wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd. De bezoeker weigert immers om verder te kijken/klikken.

Toch is dit discutabel. Want stel dat de bezoeker via Google op een bepaalde pagina terecht is gekomen en aldaar het antwoord op zijn zoekvraag heeft gevonden én vervolgens geen reden meer heeft om door te klikken. Dan heeft die bezoeker slechts 1 pagina bezocht en wordt gezien als een 'bounce' terwijl het in de ogen van die bezoeker toch heel relevant en bevredigend was. Check dus ook je pagina's waarvan het bounce percentage hoog is en kijk wat je eraan wil doen.

Bouncepercentage verlagen

Wil je het aantal bounces verlagen, check dan wat je op de pagina moet doen om de bezoeker door te laten klikken. Bijvoordeeld door een Call-to-action knop te plaatsen met een duidelijke CTA voor die bezoeker, relevant ana de inhoud van de pagina.
Of plaats ean aantal linkjes naar pagina's op je site die ook relevant zijn.

Redenen voor hoog bouncepercentage

  • website niet aantrekkelijk genoeg?
  • duurt het laden te lang?
  • klopt de metatag beschrijving niet met de tekst op de webpagina? (verkeerde verwachting bij de bezoeker opgewekt?)
  • is er wellicht een error 401 en vertrekt de bezoeker?
  • zijn er voldoende interne links (tekstlinks)  in de tekst opgenomen?

 

 

webmaster tools
augustus 16, 2017 1293

Wat is Google Search Console?

in zoekmachine optimalisatie
Google Search Console is een platform waar je je website kunt aanmelden en daarmee kunt laten communiceren met Google. Je kunt er aangeven welke versie van je website geindexeerd moet worden (http of https en met of zonder www ervoor), je kunt er…
augustus 16, 2017 2280

Wat is een sitemap?

in zoekmachine optimalisatie
Een XML sitemap is een bestand die een overzicht weergeeft van alle webpagina's op een website. Het is tevens een XML-bestand wat speciaal gemaakt is voor zoekmachines om makkelijk te lezen. Je kunt een sitemap zien als de inhoudsopgave van een boek.
tag label
augustus 16, 2017 1410

Gebruik ALT tags voor afbeeldingen voor betere SEO

in zoekmachine optimalisatie
Ook de afbeeldingen op je site kun je optimaliseren, en daarmee de pagina waarop ze staan beter omschrijven voor zoekmachines. Daarvoor gebruik je de ALT-tag van een afbeelding. Hiermee geef je een korte omschrijving van de afbeelding, waardoor Google beter…

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.

 

1-2-appletree werkt mee in BizzMix:

BizzMix small