SEO check in je Joomla website

SEO ondersteuning bij elke webpagina

Wil je met je website goed gevonden worden in zoekmachines (lees: Google), dan moet je aan SEO doen. SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie.
Elke pagina die je op je site plaatst, kun je optimaliseren voor 1 of meerdere woorden.

Lees meer

Gravatar – overal dezelfde profielfoto

gravatarHerken je dat? Je komt op een site waar mensen zich bijv. opgeven voor een event en van sommigen staat er een foto naast de naam en van anderen juist niet. En als je dan zelf een reactie plaatst kun je nergens een foto-upload mogelijkheid vinden. Hoe krijgen anderen dat dan wel voorelkaar?! Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar (ofwel: wereldwijd herkende avatar). Het is een centraal opgeslagen gebruikersafbeelding die vanaf verschillende websites kan worden opgeroepen.

Lees meer

Google Webmaster Tools - toegang verlenen

googlewebmastertoolsGoogle Webmaster Tools (GWT) is een onmisbaar tooltje voor alle website bezitters. Indien je nog geen Google Webmaster Tools account hebt dan adviseren wij snel een GWT account aan te maken. Wanneer 1-2-appletree jou ondersteunt bij SEO werkzaamheden zullen wij altijd toegang vragen tot je GWT account. Hoe je die toegang kunt verlenen vind je in onderstaande 5 stappen.

Lees meer

Google Penguin update

google penguin updateAfgelopen week heeft Google de Penguin 2.0 update uitgevoerd. Volgens Google woordvoerder Matt Cutts één van de grootste updates. Met name de Engelse zoekopdrachten hebben er 'last' van gehad, nl 2,3% ondervond hinder van de Penguin update.

Google updates

Bijna dagelijks doet Google aanpassingen aan de zoek-algoritmes, met als doel om goede content aan de gebruikers voor te schotelen. De eerste Penguin update (maart 2012) was gevreesd vanwege de "over-optimalisatie"-update en had een impact op 3,1% van de Engelse zoekresultaten.

Lees meer

call-to-action buttons

call to action buttonsWat doe je nu om meer conversie op je site te krijgen? Gebruik caal-to-action buttons!
Call-to-action buttons zijn er in verschillende soorten en smaken en uiteraard verschillende kleuren.
Welke kleur werkt het best? En wat valt er te zeggen over de vorm?

In Nederland is er onderzoek naar gedaan, check de infographic onderaan de pagina.

Lees meer

9 redenen om Joomla 1.5 te upgraden

 

Ondanks het feit dat Joomla 1.5 sites nog prima draaien en voldoen aan de wensen van de klant, zijn er toch redenen om te upgraden naar een nieuwere versie van Jooma. De keuze is om te upgraden naar Joomla 2.5 of naar Joomla 3.1 (als het een relatief eenvoudige site is).

Lees meer

Landing pages

landingpagesLandings pagina´s zijn  webpagina´s die onderdeel uitmaken van je website, maar soms apart staan van de rest van de site. Ze worden gebruikt om een webbezoeker direct op te laten ´landen´, nadat hij op een link heeft geklikt. Bijv. een link vanuit een e-mail of vanuit een social media site (Twitter bericht, Linkedin pagina,..)

Waar moet je op letten, hoe pak je het aan en wat zijn de valkuilen?

Lees meer

10 seconden marketing boodschap

elevator pitchDe elevator pitch... ...een pakkende boodschap van 10 seconden die duidelijk aangeeft wat je als zelfstandige doet.

Onlangs was ik bij een presentatie van marketing goeroe Jaap Bron. Hij vroeg twee mensen in de zaal om hun '10 seconden boodschap' te vertellen. Ik was één van die twee. Met enige spanning in mijn maag liep ik naar voren, 150 paar ogen op mij gericht. Het liep niet helemaal zo lekker als ik zou willen...
Inmiddels heb ik mijn 'elevator pitch' bijgeschaafd.

Lees meer

Joomla versie overzicht

joomlaOnlangs zag ik op Joomlacommunity een mooi overzicht van de recente versies van Joomla.Doordat er in 2011 is gekozen voor een andere nummering van de versies die elkaar opvolgen, geeft onderstaand overzicht een veel duidelijker beeld.

Lees meer

Joomla 1.0 verouderd?

 

joomlaEen korte zoektocht via Google.nl geeft aan dat er nog steeds veel Joomla 1.0 sites in gebruik zijn. Van sportvereniging tot hondenuitlaatservice. Maar ook van internationaal opererende bedrijven en website-portals! En dat verbaast me.

Lees meer

Twitteren

Twitter jij al? Een veel gehoorde vraag de laaste tijd. En heb je geen idee wat het is? Of dat je iets mist? Lees dan verder.twitter

Lees meer

Hoe krijg ik klanten via mijn website?

Als startend ondernemer weet je dat je een website nodig hebt. Gelukkig heeft je buurvrouw een handig neefje die wel iets van PC's weet. En voor slechts één krat bier laat je hem jouw website bouwen....

Lees meer

LinkedIn gebruiken

Hoe gebruik je LinkedIn zodat je er ook klanten aan overhoud? Vraag je je dat ook af? Of verzamel je alleen maar meer contacten?linkedin

Lees meer

Contact

1-2-appletree
tel: 078-6179510
info@1-2-appletree.nl

Offerte aanvragen

KvK: 24316247

Internetburo Dordrecht

Als internet bureau helpen wij ZZP-ers, bedrijven en organisaties uit heel Nederland met het ontwikkelen van websites. Vanuit onze vestiging in Dordrecht werken wij voor regionale (Dordrecht, Rotterdam) en nationale opdrachtgevers.